El Museu del Cinema crea el seu propi canal a Youtube i diumenge fa una jornada de portes obertes

També renova l'àmbit de l'exposició permanent «La fàbrica dels somnis»

Els responsables del Museu del Cinema divideixen en cinc blocs el material que serà consultable alseu canal de Youtube: precinema i cinema dels primers temps, format per audiovisuals de l'exposició permanent, que mostren el funcionament dels aparells o la realització d'experiments relacionats amb el precinema, i els orígens del cinema; el bloc servei educatiu és una selecció de vídeos relacionats amb aquest servei i que hagin estat creats pels alumnes que participen als tallers que organitza aquest servei; a la col·lecció Tomàs Mallol als audiovisuals s'hi explicarà, generalment a càrrec del mateix Tomàs Mallol, objectes de la col·lecció, el seu ús o la seva procedència; un bloc dedicat als curtmetratges de Tomàs Mallol i, finalment, un bloc dedicat a les activitats del Museu del Cinema. De moment, només hi ha una catorzena de vídeos penjats al canal, i l'objectiu és que el fons augmenti «com a mínim, mensualment.» D'altra banda, el Museu del Cinema també ha anunciat que és present a altres webs 2.0 –que permeten la interacció als usuaris– com ara la xarxa social Facebook, el portal líder de fotografies en líniaFlick-r i l'enciclopèdia virtual Viquipèdia.

Servei educatiu. Museu del Cinema

La fàbrica dels somnis

La col·lecció Maite Mínguez Ricart, també coneguda com La fàbrica dels somnis, és bàsicament una exposició de vestits i objectes originals relacionats amb el cinema de totes les èpoques, especialment el de Hollywood. Les peces que s'hi exposen es renoven anualment i, durant el 2010, l'exposició comptarà amb tretze peces: el vestit vermell que llueix Dustin Hoffman al film Tootsie; un dels vestits que du Rita Hayworth a la pel·lícula Gilda; dos dissenys de vestuari de Clark Gable i Vivien Leigh d'Allò que el vent s'endugué, i una foto de tots dos signada per ells mateixos; un uniforme de la marina britànica utilitzat per Rusell Crowe al film Master & Commander; un cap de tortuga ninja utilitzat en un film d'aquests personatges; el barret i al corbata que du Warren Beatty al film Dick Tracy, i un dibuix original de Roger Stine de la mateixa pel·lícula per a la revista Cinefantastique; el passatge per al Titanic que guanya Jack Dawson, personatge que interpreta Leonardo Dicaprio, una rèplica exacta del collar El Cor de l'Oceà i una foto signada per Dicaprio i Kate Winslet, del film Titanic, i una fotografia signada per Kurt Russell i una metralladora utilitzada per aquest mateix actor a Rescat a L.A.

El Museu del Cinema de Girona, que dirigeix Jordi Pons, a més, per celebrar el 114è aniversari de la primera projecció pública de cinema, de pagament, celebrada a París el 28 de desembre del 1895, farà una jornada de portes obertes el diumenge que ve (dia 27, ja que dilluns 28 és el dia de festa setmanal de l'equipament). La jornada començarà a les deu del matí i finalitzarà a les vuit del vespre, i l'entrada serà lliure per a tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.