ANDREU MAS

DIRECTOR DE LA «REVISTA DE BADALONA»

«Tenia un cert deute amb la revista»

En quin moment decideix recuperar la Revista de Badalona?
–«Poques setmanes abans que Hermes Comunicacions deixés d'editar-la, els tres socis que formem Nautilus Comunicació i Cultura ens plantegem demanar la cessió de la capçalera i Hermes respon molt bé. Inicialment, la voluntat era publicar-la dos cops a l'any.»
–Durant la presentació de la publicació va afirmar que li agradaria convertir-la en un mitjà mensual. És un objectiu real o es va deixar portar per l'emoció del moment?
–«És un objectiu, però a molt llarg termini. La bona acollida que ha tingut la revista ens anima a fer tres números anuals enlloc de dos. Si la gent continua ajudant-nos podrem anar reduint la periodicitat. Un objectiu clar seria treure quatre números l'any que ve.»
–Gairebé tota la seva vida professional ha estat lligada a RdB. La qüestió romàntica també ha influït a l'hora d'impedir que desaparegui?
–«Ha estat bastant clau, perquè tant el Miquel Rof (un dels tres socis de Nautilus) com jo estem molt lligats a la capçalera. Això ens va motivar a impedir que es morís.»
–A Badalona faltava algun buit informatiu per omplir?
–«Jo crec que sí. Un mitjà de referència mensual de pagament no existia i a més et deixa fer coses que un diari no et permet.»
–La gent està disposada a pagar, tenint en compte l'existència de mitjans gratuïts?
–«Sí, perquè juguem molt la carta de la qualitat. Fem una aposta de donar valor a l'objecte, per això l'edició digital no serà un bolcat dels continguts en paper.»
–En el primer número tenen un pes específic els temes culturals. Serà la tònica de les properes revistes?
–«Volem fer una revista de ciutat, però el primer número ens ha sortit molt cultural. El pròxim número coincidirà amb les Festes de Maig i també volem fer alguna cosa sobre el museu del còmic, però al setembre, en principi, ens començarà a sortir una altra cosa. Badalona té molts temes dels quals parlar.»
–Intentaran evitar fer envermellir a segons qui?
–«Cada número tindrà la seva part crítica. Qui ens coneix sap que tenim un tarannà bastant crític però és una revista que no anirà a favor de ningú ni en contra de ningú. Serà el que la gent vulgui que sigui i serà una revista que mantindrà una de les insígnies d'El Punt, que és la independència.»
–Als polítics els agrada que surtin nous mitjans de comunicació independents?
–«Crec que tothom se n'ha alegrat, que recuperem la capçalera. El que ha suscitat més crítiques ha estat l'entrevista al líder del PP, Xavier Garcia Albiol. Però s'ha d'entendre que és una entrevista d'humor i la gràcia és que l'entrevistat entri en el joc. En aquest sentit, vull felicitar Xavier Garcia Albiol.»
–A alguns dels polítics de Badalona els manca sentit de l'humor?
–«Jo crec que sí. Els haurem de fer sortir a la secció de l'Escorxador.»
–Entén la seva vida sense la Revista de Badalona?
–«Jo hi vaig començar a col·laborar amb catorze anys. La revista, la sento molt meva. No diré que no puc entendre la meva vida sense la revista, però sí que sentia que tenia un cert deute de gratitud cap a la publicació perquè professionalment m'hi he format. Més de la meitat de la meva vida hi estat vinculat d'una manera o una altra, i sobretot m'ho he passat molt bé fent Revista de Badalona i fent El Punt.»
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a