Laia Pellejà i Pau Ferran debuten com a professionals a «La doble vida d'en John»

L'obra, protagonitzada per Joan Pera i Lloll Bertran, s'ha estrenat al teatre Condal de Barcelona

Després d'haver-se preparat al Col·legi del Teatre de Barcelona i de fer cursos de formació de l'actor cantant a l'escola Eòlia, Laia Pallejà havia fet incursions en el món professional en l'obra Edip 1,2, 3 4, sota la direcció de Josep Galindo i dramatúrgia de Pablo Ley, estrenada al Versus Teatre de Barcelona el 2008. No ha estat fins ara, però, que l'actriu ha vist que el seu perfil encaixava en el paper del personatge més rebel de La doble vida d'en John, en què Laia Pellejà es posa a la pell d'una adolescent de 15 anys «amb mitges de reixeta i bambes de tots colors», com ella mateixa detalla. «El meu paper és fantàstic; m'encanta. És el paper típic de l'adolescent que s'enfada amb els seus pares. Dóna per a molt perquè sempre hi ha el moment d'afegir coses per poder enriquir el personatge», comenta l'actriu, que quan es va presentar al càsting de l'obra ja la van aparellar amb l'actor Pau Ferran, el qual, curiosament, acabaria sent l'actor seleccionat per ser la seva parella en l'espectacle. Laia Pellejà treballava com a professora de piano i llenguatge musical en una acadèmia de Barcelona i no s'ho va pensar dues vegades a l'hora de prendre una decisió: «Ho van entendre i em van desitjar molta sort», diu. Per l'actriu, treballar amb Lloll Bertran i Joan Pera –els seus pares en la ficció– «és una sort enorme», i assegura que la relació és tan intensa que de seguida es va sentir un membre més de l'equip.

Pau Ferran (Reus, 1988) forma part de La Gata Borda des de la seva fundació, l'any 2008, una companyia que va sorgir per iniciativa d'un grup d'alumnes de l'escola de teatre del Centre de Lectura de Reus, en què el jove actor va començar la formació. Actualment estudia l'últim curs d'humanitats a la Universitat Pompeu Fabra i la seva irrupció en el teatre professional es va produir fa unes setmanes, quan va rebre una trucada de la productora de La doble vida d'en John, que havia vist les seves fotografies al web de l'Associació d'Actors i Directors de Catalunya: «Buscaven nois de la meva edat i em van convidar a fer una prova. Vaig fer un monòleg i alguna escena i me'n vaig anar a casa una mica escèptic, la veritat.» Al cap d'uns dies, els promotors de la comèdia van tornar a contactar amb ell: «Em van fer una altra prova i em van dir que estava contractat. Tot va anar molt ràpid, en dues setmanes.» Potser per això Ferran assegura que encara no ho ha assimilat del tot i que des de l'estrena de l'obra, el 28 de desembre, viu una mica en un núvol: «L'estrena va anar molt bé, el teatre estava ple a vessar i jo em vaig emocionar molt i em vaig sentir molt a gust.» Pau Ferran interpreta el paper d'un noi de setze anys a La doble vida d'en John, que defineix com «una comèdia clàssica de portes». Unes «portes que s'obren i es tanquen, aparicions continuades en escena i diàlegs ràpids. Ens requereix un esforç físic i una gran compenetració entre els actors. La interpretació de tots nosaltres està subjecta a les dels altres.» Pau Ferran ha començat la seva singladura com a actor professional, un camí en què està decidit a persistir, tot i que no vol abandonar la seva vinculació amb La Gata Borda: «És el meu projecte personal i no me'n vull desvincular.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.