Mor l'historiador i escriptor Pere Anguera

No per esperada, la mort de Pere Anguera ha commogut avui la ciutat de Reus. L'escriptor i historiador ha mort als 56 anys del càncer que se li va diagnosticar fa cinc anys. Autor d'una extensa obra, Anguera es va especialitzar en el segle XIX català i, en particular, en els estudis sobre el carlisme i els orígens del catalanisme, Pere Anguera és autor de centenars de títols, entre els quals hi ha: La burgesia reformista. Reus en els fets de 1868 (1980), Comportament ideològic i actituds polítiques al Baix Camp, 1808-1868 (1983), A bodes em convides. Estudis d'història social (1987), Menjacapellans, conservadors i revolucionaris (1991), Déu, rei i fam. El primer carlisme a Catalunya (1995), El català al segle XIX. De llengua del poble a llengua nacional (1997), Del Reus contemporani: fragments d'història (1998), El carlisme a Catalunya, 1827-1936 (1999), i El general Prim: biografia d'un conspirador (2003). També ha dirigit el volum 7è de l'obra Història, política, societat i cultura dels Països Catalans, titulat La consolidació del món burgès, 1860-1900 i ha col·laborat en diverses obres col·lectives.

Pel filòleg i escriptor Magí Sunyer, Anguera «és un dels intel·lectuals més brillants del país». Nombroses personalitats del país han lamentat la mort d'Anguera. Pel delegat del govern a Tarragona, Xavier Sabaté, amb la mort d'Anguera «Catalunya perd un historiador de gran talla i humanisme, dels més brillants del nostre país, que ha treballat incansablement en la recerca i que ha il·lustrat a milers d'estudiants universitaris i estudiosos de la història del nostre país».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.