Torredembarra espera fer un inventari del patrimoni a través de la Xarxa de Municipis Indians

L'agrupació ha hagut de posposar el projecte a causa de la crisi econòmica

El municipi del Tarragonès és, de moment, l'únic representant de la demarcació tarragonina a la Xarxa de Municipis Indians, creada el juliol de 2008 i que té l'objectiu de sumar esforços per tal d'investigar i promocionar l'herència dels indians i les relacions entre Catalunya i el continent americà.

«Des del municipi, entenem que formant part d'aquesta xarxa podríem treure més profit d'aquest patrimoni que tenim», explica l'alcalde torrenc, Daniel Masagué. Precisament, un dels objectius inicials de la xarxa en el moment de la seva constitució era fer un catàleg general de tots els elements indians dels municipis membres. D'aquesta forma, es podrien organitzar rutes culturals o d'altres iniciatives de promoció conjuntes.

Per a Torredembarra, aquesta iniciativa suposaria omplir el buit existent actualment pel que fa a un inventari de patrimoni indià. «Sumant esforços podríem tenir accés a tècnics especialitzats i més assessorament», detalla l'alcalde. De moment, però, la iniciativa s'ha posposat durant un any més per culpa de la crisi econòmica, que dificultava que els municipis poguessin fer la inversió necessària. «Tenim ja concretada, però, una subvenció de Cultura que suposava uns 20.000 euros per municipi, però que també haurà d'esperar», hi afegeix Masagué.

Torredembarra també espera que en el futur proper se sumin a la xarxa més municipis de la demarcació tarragonina. En l'actualitat, l'agrupació la completen Arenys de Mar, Begur, Blanes, Cadaqués, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Sant Pere de Ribes, Palafrugell i Vilanova i la Geltrú.

Un catàleg dispers

Deixant d'una banda alguns casos que es troben fora de dubte (com Cal Serafí, a la foto, o els ja comentats edificis impulsats per Antoni Roig o Pere Badia), les arrels indianes de moltes construccions del carrer Antoni Roig es basen en les històries que expliquen els seus actuals propietaris, que moltes vegades tampoc tenen informació sobre el nom o la història d'aquells que van fer construir l'edifici. D'altres vegades, són senzillament trets estilístics els que indiquen un possible origen indià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.