Cinema d'autor i nous creadors marquen una altra edició de l'Animac de Lleida

La mostra, que se celebra a final de febrer, compta amb un campus per a estudiants d'art i cinema

Per anar fent boca, abans del tret de sortida, l'Animac farà una sessió de presentació a la capital del país amb l'exhibició, al Centre de Cultura Contemporància de Barcelona (CCCB). Serà el 19 de febrer. S'hi projectaran treballs dels animadors belgues Stéphane Aubier i Vincent Patar i ells mateixos faran un col·loqui amb la directora de l'Animac, Isabel Herguera, en què explicaran com han realitzat Panquie au village i quins són els mecanismes de producció d'una pel·lícula d'animació. Serà una bona oportunitat per descobrir què comporta una creació d'animació i de quina manera aquests artistes belgues treballen la tècnica stop motion.

La mostra arrencarà a Lleida el 22 de febrer i es tancarà el dia 28. Mentrestant, a la capital del Segrià, s'hi hauran exhibit prop d'un centenar de projeccions d'animació, sessions escolars, concerts i exposicions. Els artistes convidats d'aquesta edició són Stephen i Timothy Quay. Nascuts a Pensilvània (Estats Units d'Amèrica) el 1947, aquests bessons han fet carrera a Londres on, sota el paraigua dels Koninck Studios, han desenvolupat, segons expliquen els organitzadors d'Animac, una tasca que destaca pel domini del color i de la textura i l'ús d'un moviment de càmera gairebé «imprudent».

Els que comencen també tenen espai a l'Animac. Enguany la mostra ofereix com a novetat un campus perquè estudiants d'art, cinema i animació de diferents centres puguin compartir uns dies amb companys d'estudis, generar xarxes de complicitat, conèixer els professionals de l'animació de prop, i gaudir de sessions de cinema, concerts i espectacles. Aquest any també s'estrena una activitat anomenada Animac Mentors, destinada a acompanyar i guiar els autors novells en els seus projectes. La mostra ocuparà per primer cop els espais de la Llotja, el nou Palau de Congressos de Lleida.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.