«Paranoid Park», millor pel·lícula del 2009 segons els crítics gironins

«Malditos bastardos» de Tarantino i «Gran Torino» d'Eastwood, segona i tercera

Darrera de Paranoid Park, Malditos bastardos i Gran Torino, els crítics gironins situen Enemigos públicos, de Michael Mann; Los límites del control, de Jim Jarmusch; Un cuento de Navidad, d'Arnaud Desplechin; Vals con Bashir, d'Ari Folman; Garbo, l'espia, d'Edmon Roch; Yuki & Nina, de Nobuhiro Suwa i Hippolyte Girardot, i Resacón en Las Vegas, de Todd Phillips.

En el cas de la pel·lícula guanyadora es va estrenar el 2007, però no va arribar a les cartelleres catalanes fins a l'any passat. El film s'endinsa en les ments dels adolescents i narra el viatge sense retorn que emprèn un noi amant de l'skate que mata accidentalment un guarda de seguretat. El seu autor, Gus van Sant, és un dels habituals de les llistes més votades pels crítics de cinema, tot i que la seva última pel·lícula, Mi nombre es Harvey Milk, estrenada el 2009, no ha rebut cap vot dels crítics gironins.

A Malditos bastardos Quentin Tarantino torna a vertebrar la seva obra a partir del tema de la venjança, aquesta vegada aplicant el seu estil inconfusible al gènere bèl·lic. El racisme és un dels temes que toca Eastwood a Gran Torino, demostrant que continua en plena forma amb la seva croada personal contra el sistema, sigui de dretes o d'esquerres.

La pel·lícula del gironí Edmon Roch Garbo, l'espia, és un documental format de fragments de pel·lícules de Hollywood, material d'arxiu i entrevistes sobre la vida de Joan Pujol, l'espia que va enganyar els nazis durant el desembarcament de Normandia.

Els crítics que han votat les millors pel·lícules han estat Jordi Camps, Ramon Girona, Íngrid Guardiola, Imma Merino, Àngel Quintana, Marta Sureda, Guillem Terribas i Paco Vilallonga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.