El Museu de Badalona tancarà quatre mesos per enllestir la remodelació

L'exposició arqueològica permanent es traslladarà al «decumanus» i el vestíbul canviarà totalment

Badalona podrà mostrar el seu llegat arqueològic romà amb unes instal·lacions a l'avantguarda dels millors museus d'arqueologia del món, un cop s'enllesteixin els treballs a l'espai de les termes i el decumanus, tal com confirma el director del Museu de Badalona, Joan Mayné. Amb les obres de connexió dels dos jaciments arqueològics ja fetes ara arriba el torn de la museïtzació de les instal·lacions, que es farà al llarg d'aquest any gràcies a una partida de dos milions d'euros procedents dels fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat local, la segona edició del pla de Zapatero. La previsió és poder inaugurar a mitjan novembre quan Badalona estarà a les acaballes de l'any de Capital de la Cultura Catalana.

Les millores permetran multiplicar per tres l'espai destinat a l'exposició arqueològica permanent, que es trasllada des de la planta baixa del museu fins a la zona del decumanus. En aquest espai està previst mostrar les peces més conegudes de la col·lecció badalonina com ara la Venus i les restes dels enterraments de la vil·la romana de Can Peixau. També hi haurà moltes altres peces, algunes que no s'han exhibit mai, com ara el forn romà trobat a les excavacions fetes a l'Illa Central abans que comencessin les obres del metro.

La remodelació del vestíbul farà necessari que el museu tanqui al públic quatre mesos a partir de mitjan maig. Durant aquest temps es farà la remodelació de l'espai per convertir-lo en una zona diàfana on hi haurà les taquilles de venda d'entrades, ja que la visita al jaciment arqueològic serà de pagament, els torns d'accés i les consignes.

Més marxandatge

Una de les novetats més destacades del nou vestíbul serà la creació d'un espai dedicat a botiga on es mostraran tots els objectes i publicacions produïdes pel Museu de Badalona. A hores d'ara la col·lecció inclou reproduccions de llànties romanes, còpies de la Venus de Badalona, catàlegs de les exposicions i monografies de temàtica arqueològica romana, entre altres peces. A tot aquest material s'hi sumarà en breu la reproducció a escala de la Tabula Hospitalis, que està previst que durant aquest any es converteixi en l'obsequi institucional que l'Ajuntament farà servir per regalar. El director del museu explica que l'objectiu, un cop s'obri de nou el museu, és «ampliar el repertori de productes que oferirà la botiga als visitants». Entre les noves incorporacions, Joan Mayné cita la possibilitat de reproduir més peces romanes, productes d'altres èpoques, editar noves postals, punts de llibre i pòsters i també crear una línia de productes tèxtils amb samarretes i bosses.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.