La Generalitat destinarà 4,5 milions al museu Thyssen de Sant Feliu de Guíxols

Les obres començaran a la tardor

El president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Sant Feliu, Pere Albó, i la baronessa Carmen Thyssen-Bornemisza, i una llarga comitiva política i de la societat ganxona van escenificar ahir al reformat Palau de l'Abat l'encarrilament definitiu del centre d'art.

Abans de l'estiu el museu ja tindrà el seu projecte executiu. Per tant, segons el calendari que va avançar ahir Albó, les obres de l'edifici començaran a la tardor. El projecte finalment serà una obra palpable gràcies a la inversió del govern estatal, que hi destinarà 6,5 milions, i els 4,5 milions que invertirà el govern català. Així ho va confirmar ahir el president Montilla, que va manifestar la voluntat de la Generalitat d'involucrar-s'hi plenament. De moment, mentre s'està acabant de redactar el projecte executiu, se signaran els protocols per tal de confirmar la part de finançament que la Generalitat aportarà al projecte. Albó compta que les obres es posaran a licitació a l'estiu, i que a partir de la tardor es podran començar les obres, per acabar-les el 2013. «Estem al final d'una etapa on hi ha hagut un gran esforç de la ciutat, i ara s'iniciarà una altra que és la de les obres que fa tants d'anys que estem perseguint», va dir.

La meitat del pressupost l'assumeix el govern estatal i l'altra meitat, el govern català i l'Ajuntament de Sant Feliu, que aportarà uns dos milions d'euros amb cessions d'edificis i aportació econòmica.

Un projecte «somiat»

Per la seva banda, la baronessa Thyssen va assegurar que el museu és un «projecte somiat» i que li fa «molta il·lusió» poder-ho fer a Sant Feliu. Segons va confirmar, a les seves instal·lacions s'hi podrà veure «bastant part» de la seva col·lecció, entre la qual hi haurà pintures catalanes i d'àmbit internacional, escultures i exposicions temporals.

El museu Thyssen és l'eix de l'anella cultural que comprèn el Monestir i el Palau de l'Abat, amb una superfície total de 4.420 m², l'edifici Serra Vicens (2.300 m²) i el teatre (767 m²).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.