El projecte Thyssen de Sant Feliu manté les naus de l'antiga fàbrica Serra-Vicens

A l'espai s'exposaran les millors obres

L'equip d'arquitectes adjudicataris de la redacció del projecte arquitectònic del futur espai Thyssen de Sant Feliu van exposar dimarts les últimes novetats respecte del projecte. Se'n poden remarcar dues. Per una banda, el projecte preveu preservar les naus de l'antiga fàbrica Serra-Vicens per «inventar» un pati exterior que emboliqui i protegeixi les millors i més representatives obres de la pinacoteca, i que es convertirà en un sorprenent umbracle. Així mateix, es construirà en el buit del pati un edifici nou, modern, diàfan i equipat que acollirà els espais per a les exposicions temporals i la col·lecció catalana de la baronessa, semblant a un hivernacle.

Segons els responsables del projecte, aquesta singular opció permet entre altres coses que l'edifici sigui respectuós amb l'entorn, integrat al campus d'edificis culturals del Monestir, sense haver de renunciar a la necessària modernitat de l'equipament. El que proposen l'equip d'arquitectes, per tant, és un edifici on la singularitat i l'exuberància no es troba tant en la forma sinó en la idea.

Un 50% de catalans

Al museu s'exposaran la pinacoteca que conserva Carmen Thyssen-Bornemisza de pintura d'artistes catalans, que ocuparia una superfície del 50% del museu, junt amb una altra gran opció museística d'exposicions temporals. Això faria que grans obres de l'art de tots els segles i procedències es puguin exposar a Sant Feliu de Guíxols en exposicions temàtiques o temporals, cosa que donaria dinamisme i projecció al museu guixolenc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.