Les obres de l'auditori de Vilanova començaran finalment el mes de febrer

L'empresa adjudicatària, vinculada a l'operació Pretòria, ha renunciat a l'obra per falta de finançament

El concurs de licitació es va fer públic el 9 de juliol i el mes de setembre l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va triar la millor de les 12 propostes presentades per executar la construcció d'un auditori amb capacitat per a 400 persones, al costat de l'Escola Municipal de Música mestre Montserrat.

L'escollida va ser Proinosa-STH UTE, per la rebaixa del preu de licitació (3,8 milions d'euros), i per altres millores de caràcter tècnic i econòmic. Però l'empresa no va arribar a iniciar els treballs, tot i que sí que va penjar els cartells al solar que ocuparà l'auditori a la plaça Moixiganga. El motiu és que no ha trobat el finançament necessari per dur a terme els treballs i s'ha vist obligada a renunciar a l'adjudicació. Així, la regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú, Isabel Pla, ha explicat que l'Ajuntament tornarà a tramitar la licitació dels treballs a l'empresa que va quedar finalista en el concurs i que les obres podrien començar el mes de febrer.

L'operació Pretòria

Precisament aquesta setmana, el director general de l'empresa Proinosa, Ramon Peñaranda, va acudir a declarar a l'Audiencia Nacional de Madrid per l'operació Pretòria, requerit pel jutge Baltasar Garzón, que implica l'empresa Proinosa en la suposada xarxa de corrupció urbanística des del principi de l'operació, i, de fet, una de les persones que va fer detenir i que està en llibertat sota fiança de 500.000 euros és el seu president, Josep Singla. En sortir del jutjat, Peñaranda va declarar a aquest diari que l'única cosa que el preocupa de tot el procés és que el prestigi de l'empresa en surti més ressentit del que ja ho està i va dir que una de les conseqüències és que han perdut el finançament dels bancs. A més de Peñaranda, va declarar el director financer, Antonio Bellostes. Tots dos es van ratificar davant del jutge en la seva declaració feta prèviament davant la Guàrdia Civil, negant en tot moment que formessin part d'aquesta trama de corrupció i que haguessin comès cap irregularitat urbanística.

Un capsa tancada

L'auditori estarà connectat a l'Escola de Música a través d'un passadís i tindrà capacitat per a 400 persones. Segons el projecte constructiu, l'entrada principal estarà situada al carrer Olesa de Bonesvalls i l'edifici es concep com una «capsa tancada», en què les dependències i serveis auxiliars envolten la sala d'audicions amb un aïllament acústic que ha d'evitar interferències en els dos sentits. A la sala d'audicions es repartiran els seients en dues grans àrees amb un terra inclinat i el seu escenari el farà apte per a una orquestra mitjana i cor. A la planta primera de l'edifici, hi haurà set camerinos, les oficines i les cabines tècniques de suport a la sala.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.