Mor Jordi Secall Roure, un dels primers artistes abstractes de Tarragona

El pintor Jordi Secall Roure, que durant anys va ser professor de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona, va morir divendres a Barcelona als 77 anys. Secall va ser un dels primers artistes abstractes de les comarques de Tarragona i es va donar a conèixer als anys 60 com a membre del Cercle Artístic Pere Johan, integrat també per artistes com Gonzalo Lindin, Jordi Ramos, Pascual Fort, Enric Pinet, Tomàs Olivar, Josep Burdeus, Lluís Saumells i Garcianguera.

Nascut l'any 1932, Jordi Secall es va graduar en disseny d'interiors i arts del llibre (especialitat de gravat) a la Llotja de Barcelona. Va ser membre, entre els anys 1959 i 1970, del Cercle Artístic Pere Johan i des del 1970 fins al 1974 va participar activament en el grup d'avantguarda Grup Tarragona al costat de Luis Moret, Gonzalo Lindín, Ramon Ferran, Pascual Fort i Alfonso Parra. La seva obra, de caràcter gestual, tenia moltes vegades com a font d'inspiració la música de jazz i els estats personals d'incertesa. Després d'una temporada sense dedicar-se de ple a la creació, a causa de la seva tasca docent i a la decoració d'interiors, l'any 1995 va tornar una vegada més a la pintura dins de l'estil de l'expressionisme abstracte. L'any 2003 va exposar al Tinglado 3 del moll de Costa de Tarragona.

Jordi Secall era també conegut per la seva dedicació a la formació de nous artistes. Va ensenyar al taller de gravat de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Tarragona, tot i que també havia impartit classes de dibuix tècnic, fotografia i tipografia, segons va informar ahir el centre educatiu, al qual la notícia de la desaparició de Secall va agafar per sorpresa, de la mateixa manera que al col·lectiu artístic de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.