El Marquet de les Roques tindrà una programació cultural estable

Conveni entre la Diputació, l'Ajuntament de Sant Llorenç, Caixa Sabadell i l'Obrador

El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué; el president de Caixa Sabadell, Salvador Soley; l'alcalde de Sant Llorenç Savall, Ricard Torralba, i el gerent de Gest Lúdic l'Obrador, Alfons Llobet, van rubricar ahir un conveni que assegura i garanteix la continuïtat de la programació cultural estable al Marquet de les Roques. L'objectiu és continuar oferint mostres artístiques de qualitat relacionades amb la literatura i les arts escèniques, tot potenciant el llegat de Joan Oliver, el popular Pere Quart, i la Colla de Sabadell, que solia reunir-se a l'edifici en l'època en què el primer hi tenia la residència d'estiu.

La programació estable constarà de diverses activitats, entre les quals hi ha l'anomenat Cicle d'Estiu. durant el mes de juliol, i, per sisè any consecutiu, els dissabtes s'ompliran de música, poesia, jazz i altres activitats culturals. Tot i això, l'oferta no es queda aquí, ja que el Marquet acull exposicions itinerants i permanents, visites guiades a la casa i recitals poètics tant a la primavera com a la tardor. Els primers, dedicats als poetes contemporanis i els segons, als absents.

Nous espais

A més, ahir també es va inaugurar l'antic cobert del Marquet, format per l'estable i la pallissa, que després d'un any de rehabilitació ja és apte per fer-hi tallers, xerrades, recitals o conferències. El gerent de l'Obrador, Alfons Llobet, va explicar que l'espai els ofereix noves oportunitats, ja que «molts cops la presència de nens estava limitada per la manca de recintes d'aixopluc». Pel que fa al finançament, la Diputació de Barcelona, a través de l'àrea d'Espais Naturals, s'ha compromès a aportar de manera anual uns 11.000 euros; l'Obra Social Caixa Sabadell farà una aportació de 5.000 euros, i l'Ajuntament de Sant Llorenç Savall aportarà 1.000 euros i també col·laborarà en la realització de les activitats, juntament amb l'empresa Gest Lúdic l'Obrador. En aquest sentit, el president de la Diputació, Antoni Fogué, va oferir l'antic cobert per a qualsevol tipus d'acte.

Part del mil·lenari a Sant Llorenç

L'acte d'ahir va ser un dels primers de la celebració del mil·lenari de Sant Llorenç Savall, que se celebrarà durant tot aquest 2010. La setmana passada es va donar el tret de sortida oficial amb la visita de la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, que va ser present a l'ajuntament i el casal d'avis, i també va inaugurar la segona planta de la residència per a la gent gran de la localitat. I ahir es van establir les bases d'una part important de la programació cultural, atesa la importància del Marquet de les Roques i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt per a la dinamització lúdica del poble. El proper acte, previst per al 7 de febrer, serà un dels més esperats pels habitants de Sant Llorenç Savall ja que, després de molts anys de reivindicacions, per fi veuran inaugurat el seu propi pavelló esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.