la visita guiada

Els artistes joves s'hi aboquen en cos i ànima

Una vintena de tarragonins participen en una retrospectiva del cicle Art Emergent

Per palpar la intensitat de la creació dels artistes joves; per donar-los l'oportunitat de muntar, exposar i, per primer cop, veure recollida la seva obra en un catàleg; i també per divulgar l'art contemporani, els serveis territorials de Cultura a Tarragona ha organitzat en els últims anys el cicle Art Emergent, sota el paraigua del qual s'han organitzat una quarantena d'exposicions. Enguany, quan sembla que, ara sí, aviat serà una realitat el centre d'art i pensament contemporanis que s'ha de construir a la Tabacalera, la delegació de Cultura pensa que ja no tindrà sentit continuar fent aquestes exposicions a la seva seu a Tarragona, perquè ja hi haurà –aviat?– un nou centre que aglutinarà tot allò relacionat amb la creació contemporània. Per això, com a colofó del cicle Art Emergent, han decidit fer una ullada retrospectiva i fins al dia 9 d'abril es pot veure a la seu del carrer Major una selecció de les obres d'una vintena dels artistes tarragonins que en aquests últims anys han pres part en el cicle. El comissari, Blai Mesa, va veure que hi havia dos nexes d'unió entre tots: que la majoria eren artistes nascuts en el anys setanta i principis dels vuitanta i, també, que molts d'ells reflexionaven a través de la seva obra sobre la identitat. Sobre les qüestions eternes del qui som, com som i com ens relacionem amb allò i amb aquells que ens envolten. Qüestions identitàries vinculades tant a plantejaments existencials com a confrontacions amb elements externs, és a dir, el cos, l'aparença o el grup de pertinença. Per això l'exposició l'ha titulat Cos i ànima i l'ha muntada prenent com a fil narratiu el perfil humà: el físic i l'emocional. Després de l'exhibició a Tarragona, la mostra itinerarà per altres municipis com ara el Vendrell, Montblanc, Falset, Cambrils, Vandellòs i l'Hospitalet.

Ariadna Parreu, jordi erola, Cecília Vendrell, David Gazquez, Marta Roigé, Marc Navarro, Raquel Friera, Robert Vilaplana, Roger Caparó, Txell Tort, Alejandro Rodríguez, Gerard Gil, Arnolfini, Cítrico Catódico i David Fernàndez.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.