Alcubles edita un llibre sobre les construccions de pedra viva

Ha començat a distribuir-se entre el veïnat d'aquesta localitat de la comarca de l'Alt Palància i amb clara vocació serrana, el llibre coordinat per Josep Lluís Alcaide Verdés que suposa un autèntic catàleg de l'arquitectura tradicional lligada al paisatge.

Una arquitectura que naix gràcies a la combinació immediata de la matèria disponible en un lloc concret i que es batseix mitjançant sistemes constructius i tècniques artesanals creats pels pobladors d'aquestes terres al llarg dels segles.

A la publicació, La piedra de Alcublas, s'hi mostra la conservació i la restauració d'aquesta arquitectura tradicional i la necessitat que es té de fer-ho a fi de continuar fomentant els oficis i la indústria artesanal.

El treball que ofereix Josep Lluís Alcaide, en col·laboració amb els components de l'Associació Cultural «Las Alcublas», ha estat capaç de convertir el temps lliure en una apassionant tasca de documentació del patrimoni cultural del poble, per poder compartir-lo amb la resta del veïnat i oferir la possibilitat de reflexió sobre els nivells de protecció de totes aquestes construccions que al llibre s'hi mostren i d'altres que encara resten per catalogar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.