L'escriptor Francesc Serés i l'artista Joan Rabascall, premis Ciutat de BCN

Francesc Serés ha rebut el premi Ciutat de Barcelona de literatura catalana per l'obra Contes russos, de la qual el jurat destaca «l'extraordinària construcció imaginativa, diversitat dels registres i sàvia combinació de lirisme i anàlisi social». Antonio Gamoneda ha estat distingit en la categoria de literatura castellana, mentre que a Albert García Espuche se li ha atorgat el premi d'història per La ciutat del Born. Barcelona 1700.

BAAS Arquitectes i Joan Rabascall han estat reconeguts en els àmbits de Disseny, Arquitectura i Urbanisme, i Arts Visuals, respectivament. L'estudi BAAS ha rebut la distinció pel seu treball a Can Framis, de la Fundació Vila Casas, per «haver creat un espai públic íntim en un context urbà desmembrat i en transformació, i per una encertada articulació entre el vell i el nou, sense caure en tòpics restauracionistes». A Joan Rabascall se'l reconeix per l'exposició Rabascall. Producció 1964-1982, realitzada al Macba l'any passat. El jurat en destaca «la coherència ètica i estètica del treball, la connexió de l'obra amb els corrents internacionals d'aquell moment i per la vigència que té en l'actualitat».

Més premis Ciutat de Barcelona que s'han donat a conèixer aquesta setmana són: el Sónar (en la categoria de projecció internacional), l'empresa Novarama (innovació tecnològica) i el biòleg Luis Serrano (ciències naturals).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.