Mor el galerista Antoni Botey, fundador del Gremi de Galeries de Catalunya i de la fira Artexpo

L'històric galerista Antoni Botey, fundador i expresident del Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i un dels principals impulsors de la fira Artexpo de Barcelona, va morir dimecres de la setmana passada als 81 anys, a causa d'una aturada cardíaca. Botey, que ja feia un temps que estava delicat de salut, va obrir la sala d'art AB de Granollers, dedicada totalment a l'art contemporani, a finals dels anys setanta i durant llargues dècades es va erigir en activista de la difusió de l'art actual a comarques, una tasca gens fàcil per la forta centralitat de la capital catalana. Va ser amb el repte de donar un nou impuls i més visibilitat a les galeries d'art de tot el país, i no només les de Barcelona, que Botey va impulsar la creació del gremi, que encara avui continua sent l'entitat més representativa, pel seu elevat nombre de socis, de la realitat galerística de Catalunya.

Descentralització i unió

Antoni Botey va tenir dos grans virtuts que van coincidir amb els seus anhels professionals. D'una banda, des de Granollers, va intentar descentralitzar el món de les sales d'art i oferir als artistes i als col·leccionistes del territori la possibilitat de disposar d'una galeria de proximitat que, a més, estava sempre oberta a les xerrades artístiques.

Home seriós amb la seva feina, Antoni Botey estimava l'art. A la rebotiga hi tenia una obra de cada un dels autors que exposava. Aquestes obres estaven fetes en un mateix format i en les males èpoques l'esperonaven a continuar endavant la seva tasca.

D'altra banda, en la seva etapa en la direcció de la fira Artexpo va intentar llimar les diferències entre els diferents corrents de galeristes i va lluitar perquè el sector estigués unit amb l'objectiu comú de promocionar l'art català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.