Patrimoni busca alternatives per no posar una antena a Montsoriu

La comissió ha donat llum verd a la reforma de la teulada de la Burés d'Anglès

El director dels serveis territorials de Cultura, Miquel Sitjar, ha recordat: «La llei de patrimoni és restrictiva pel que fa a la instal·lació d'antenes de telefonia o internet en monuments, i per això la comissió es veu obligada a no aprovar, de moment, aquest projecte d'estació Wimax a Montsoriu, però volem col·laborar amb el patronat per trobar alternatives per garantir que hi hagi cobertura de mòbil o poder fer visites guiades a través d'una PDA, ja que la voluntat del patronat és obrir el castell al públic al més aviat possible.» Sitjar posa com a exemple la solució que s'ha trobat a l'antic hospital de Santa Caterina, nova seu de la Generalitat a Girona, per instal·lar-hi una antena dissimulada i sense impacte visual.

Pel que fa a l'antiga fàbrica Burés d'Anglès, on es van aturar les obres de reforma per adaptar el projecte al seu nou marc de protecció com a bé cultural d'interès nacional, la comissió ha aprovat que es reprenguin les obres a la teulada, perquè estava molt deteriorada i era urgent restaurar-la, però vol acabar de revisar el projecte de rehabilitació de l'interior de l'edifici, que es podria aprovar al març.

Pel que fa a l'església de Vilademuls, on es vol canviar el paviment, la comissió recorda que cal fer-hi el control arqueològic habitual perquè és un espai que havia servit de cementiri, i només recomana que el nou paviment sigui de travertí.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.