Un Primavera Sound de rècord

Pet Shop Boys, Gary Numan i Marc Almond s'incorporen a la desena edició del festival, que espera rebre més públic que mai

El Primavera Sound arribarà enguany a la desena edició havent passat de les 7.700 visites del 2001 al Poble Espanyol –seu del festival fins al 2004– a les 76.080 de l'any passat al Fòrum, quan Neil Young va fer realitat amb el seu retorn a Barcelona un dels somnis més insistents de seguidors i organitzadors del festival. L'elevada venda d'abonaments, que es preveu que en quinze dies ja estiguin tots exhaurits, i les actuacions, és clar, de noms d'un gran ressò mediàtic com és el cas de Pet Shop Boys i els ja anunciats Pixies apunten una edició amb xifres de rècord.

A banda dels 170 artistes que actuaran al festival i activitats paral·leles com els concerts repartits en parcs, sales i el metro de la ciutat, el Primavera Sound obrirà una àrea específica –el Primaverapro– que serveixi de punt de trobada de promotors, discogràfiques i altres agents del sector, creada amb la complicitat de l'Instituto Español de Comercio Exterior. La poca presència en el cartell de grups catalans –hi destaquen, tanmateix, Nueva Vulcano, Biscuit, Mujeres i Duquende amb Chicuelo i Kiko Veneno, que rendiran tribut al disc més cèlebre de Camarón– ha allunyat per segon any el govern català del festival. «És absolutament injustificat que, en un esdeveniment així, encara hi hagi institucions que no hi siguin», va lamentar ahir Jordi Martí, director de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. El Primavera Sound espera encara anunciar mitja dotzena més de noms.

ELS GRANS RECLAMS

Pixies
Pet Shop Boys
Wilco
Pavement
Marc Almond
Gary Numan
Coco Rosie
The Charlatans
Orbital
Florence + The Machine
The XX
Camarón: «‘La leyenda del tiempo' 30 años después»
Broken Social Scene
Beach House
Built to Spill
The Fall
Dr. Dog
Wire
Grizzly Bear
Lee «Scratch» Perry
Low
Mission of Burma
The New Pornographers
Panda Bear
Nueva Vulcano
Roddy Frame
Superchunk
Shellac
The Slits
Scout Niblet
Spoon
Tortoise
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.