cultura

La Mirona promou concerts per a menors i discapacitats psíquics i cursos per oferir sortides laborals

El 2009, la Casa de la Música va oferir 92 concerts i un total de 197 activitats

«Som conscients que els concerts de grups consolidats són el que més atreuen l'atenció de la gent, però l'objectiu de la Casa de la Música va més enllà: volem que la música sigui un vehicle d'educació –perquè en l'àmbit escolar dóna una sensibilitat especial i motiva l'alumne–, i d'integració dels immigrants i dels discapacitats», deia ahir el director de La Mirona, Jordi Planagumà, al costat del seu responsable d'activitats, Eduard Bonet. També s'ofereixen cursos que poden obrir noves perspectives laborals, ja que «la indústria musical dóna feina a molta gent».

Formació.

Aquest semestre s'estrenen dos cursos nous, que tenen lloc a l'Estació Espai Jove: el curs d'il·luminació escènica, dirigit per Pere Capell, que ha estat tot un èxit i ha hagut de tancar la inscripció amb 25 alumnes; i el curs d'autoenregistrament o estudi de gravació casolà (home studio), que Lluís Ferrer portarà a terme del 14 d'abril al 19 de maig i al qual cada alumne portarà el seu ordinador portàtil. El 13 d'abril també començarà el curs de Dj de hip-hop i turntablism, a càrrec de Dj Soyez (Geronación, Latecnika). «Establirem convenis amb els serveis d'ocupació, perquè amb la crisi els cursos tenen més demanda que mai i, en algun cas, com el d'il·luminació escènica, les places s'han exhaurit en pocs dies.»

Tallers i jornades.

El 10 d'abril tindrà lloc a l'Estació Espai Jove una jornada gratuïta d'assessorament al músic sobre els formats, la difusió i la promoció de la seva obra, a càrrec de Marc Isern, de Vibra Comunicació. El 20 de febrer, al mateix espai, hi haurà un taller de manteniment de guitarra i baix, dirigit per Jordi Carles (Àspid, Monday Club). Pel maig o el juny hi ha previstes unes jornades adreçades a professors de secundària que vulguin utilitzar el hip-hop com a eina d'aprenentatge del català, com a activitat complementària del concurs Hiphop.cat, que les Cases de la Música coorganitzen amb Enderrock i el festival Hipnotik. També s'ha fet una jornada per ensenyar a les entitats a usar equips de so de petit format per sonoritzar espectacles i actes diversos.

Concerts especials.

Lax'n'Busto obrirà el 27 de febrer la seva gira a La Mirona, però el mateix dia també oferirà un concert de tarda adreçat a nois i noies fins a 16 anys (19 h, 5 euros). L'objectiu és crear nous públics, amb concerts d'altres grups per als més joves. També s'està treballant amb Benestar Social per organitzar Disconcerts o concerts per a discapacitats psíquics. En tots dos casos, es tracta de concerts «trampolí» per crear hàbits i que després «tothom pugui venir a tots els concerts».

Banc de proves i més.

La Mirona s'obre els diumenges als grups novells, entre ells els que participen en el concurs Salt The Musics i al 360 Fest, que tindrà lloc el 23 d'abril als jardins Fora Muralles. També s'aposta pels grups emergents amb la gira Grup del Mes de les Cases de la Música i la mostra anual Collita.

Conservatori.

La Casa de la Música col·labora amb el Conservatori de Girona en l'organització de l'assaig general de l'Orquestrada i en la festa de l'AMPA del centre, que va reunir una orquestra de 90 músics i va afavorir la trobada d'intèrprets de música clàssica i moderna.

«Sacais romi».

La Casa de la Música ha participat en la gravació, edició i presentació en directe (29 de maig) de la banda sonora d'aquesta pel·lícula documental sobre la Font de la Pólvora vista amb ulls de dona, en què ha participat Sílvia Pérez Cruz.

Concerts.

Sidonie, Supersuckers, Obrint Pas, Los Suaves, Toy Dolls, Canteca de Macao, Burman Flash, Def Con Dos, Boikot, Barri Baix, Ai Ai Ai i Ix! són alguns dels grups que actuaran fins al juny a La Mirona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.