L'artista i dibuixant xilè Fernando Krahn mor a Barcelona als 75 anys

L'artista i dibuixant xilè Fernando Krahn va morir ahir d'una isquèmia intestinal als 75 anys. Nascut a Xile, Krahn s'havia establert a Sitges després d'abandonar el seu país natal després del cop d'estat de 1973. Krahn mantenia una col·laboració al dominical de La Vanguardia, on dibuixava des de 1984. «Últimament estava molt content amb l'animació dels seus dibuixos», ha explicat la seva filla Fernanda Krahn, que ha revelat que el dibuixant ha estat treballant «fins a l'últim moment».

Fernando Krahn es va iniciar com a dibuixant el 1961 a Nova York i va publicar la seva feina en revistes com The New Yorker, Esquire, The Atlantic Monthly i The Reporter. Després de guanyar una beca d'animació de la Fundació Guggenheim, el 1976 va estrenar la seva primera pel·lícula de dibuixos animats, El crim perfecte, que va obtenir una menció especial en el Festival de Cinema Fantàstic de Sitges. Com a autor i il·lustrador de llibres infantils té més d'una trentena de títols publicats als EUA i trenta a l'Estat espanyol, il·lustrant llibres de la seva dona, l'escriptora María de la Luz Uribe, morta el 1994. Fa uns dies, havia vist publicat el seu últim llibre, Bichografías, un mostrari de 50 bestioles, dibuixades i creades per Krahn, en breus textos autobiogràfics. El desembre del 2008, Lleida va ser escenari de la primera exposició antològica del dibuixant xilè.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.