«The ghost writer» rep l'Ós de Plata de la Berlinale i la turca «Bal», l'Ós d'Or

La pel·lícula turca Bal, de Semih Kaplanoglu, es va endur, ahir a la nit, l'anhelat Ós d'Or en una Berlinale que en tota la competició no ha tingut gens clar qui era el favorit per quedar-se amb el màxim guardó. Per a molts, ha estat una Berlinale més aviat decebedora, amb poques estrelles i, per tant, poc glamur sobre la catifa vermella, i amb poques escletxes de genialitat. Però Bal n'ha estat una, i sense arribar a ser la favorita indiscutible, era previsible que rebés el gran premi de la Berlinale. Aliada amb la poètica i ambientada en els boscos d'Anatòlia, el film de Semih Kaplanoglu traça la història d'un nen que deixa de parlar després de tenir un malson.

El jurat de la 60a edició del festival internacional de cinema de Berlín, presidit pel director alemany Werner Herzog, va decidir atorgar l'Ós de Plata al millor director a –absent, per arrest domiciliari– Roman Polanski pel thriller polític The Ghost Writer, que té per protagonista un exprimer ministre britànic acusat de crims de guerra i un escriptor que li ha de redactar les seves memòries. L'Ós de Plata a la millor interpretació masculina va anar a parar, ex aequo, als actors russos Grigoru Dobrygin i Sergei Puskepalis pel seu treball a How I ended this Sommer, d'Alexei Popogrebsky. És un drama existencialista que ressegueix la història de dos homes que es guanyen la vida mesurant els nivells de radioactivitat en una illa a l'Àrtic sense pràcticament cap contacte amb l'exterior.

La japonesa Shinobu Terajima va guanyar l'Ós de Plata a la millor actriu per l'asfixiant cinta Caterpillar, de Koji Wakamatsu, rebuda amb un cert recel quan es va estrenar: és el drama d'un mutilat de guerra que, un cop a casa, tortura sexualment la seva dona.

D'altra banda, la pel·lícula romanesa If I want to whistle, I whistle, un drama de delinqüència juvenil de Florin Serban, es va endur el Gran Premi del Jurat de la Berlinale.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.