Les Clarisses cedeixen 122 peces d'art a l'Ajuntament de Gandia

L'Ajuntament de Gandia i el Convent de Santa Clara de la ciutat, han signat un conveni de col·laboració a través del qual les monges de la congregació cediran gran part de les obres d'art que atresoren, al consistori gandià.

Aquestes obres formaran part d'una nova exposició permanent que acollirà, a partir del mes d'octubre, el futur Museu de les Clarisses. Un Museu que s'ubicarà a l'antic Hospital de Sant Marc, on actualment està el Museu Arqueològic (MAGa), i la seua inauguració serà, com apunta el govern gandià, un dels actes més importants del V Centenari del Naixement de Francesc de Borja.

A l'acte de la signatura del conveni van estar presents l'alcalde de la ciutat, José Manuel Orengo, la Reverenda Mare de la congregació de Santa Clara, Maria Cruz, i el Vicari General de l'Arquebisbat de València, Vicent Fontestad.

La donació és una col·lecció de 122 peces d'obres de pintura, escultura, gravats, orfebreria i documents antics. Totes elles estan estretament lligades a la història del Convent, a la família Borja i a Gandia en general.

A partir d'ara, l'Ajuntament té un any natural per formar una fundació que serà l'encarregada de gestionar el projecte del Museu de les Clarisses. Mentre, s'està realitzant la selecció d'obres que podran exposar-se al futur museu. Un procés que està portant a terme una comissió formada per dos representants de l'Ajuntament i dos de l'Arquebisbat de València. Una vegada acabat tot el procés, les dos parts elegiran a una persona responsable del Museu.

A més a més, l'alcalde ha assegurat que el futur del Museu de les Clarisses serà ocupar la totalitat de les instal·lacions de l'actual MAGa, i aquest últim es traslladarà al parc Ausiàs Marc juntament amb el futur Museu Etnològic de la ciutat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.