Fem 10 portarà la «performance» al carrer l'any que neix l'European Live Art Centre

El centre de documentació i investigació tindrà la seu a Girona

Set edicions celebrades d'un esdeveniment concret, com és el cas del Fem, haurien de permetre afirmar que aquest està plenament consolidat. En aquest cas, no només és així, sinó que aquesta solidesa permet que a l'empara de la mostra, que coincideix volgudament amb la celebració del Dia Internacional de les Dones –«Aquest no és un festival feminista, però sí femení», va dir Imma Prieto, responsable de l'àmbit teòric del Fem–, neixi l'European Live Art Centre (ELAC), que tindrà la seu a Girona, i que serà un centre de documentació i investigació de l'art d'acció. La llavor de l'ELAC són els debats i les reflexions que es van suscitar durant l'edició de l'any passat del Fem, i enguany aquest nou organisme, codirigit per Denys Blacker (comissària del Fem) i Imma Prieto (membre de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis, crítica d'art i docent a la UdG), organitza, en el marc de Fem, un seminari internacional sobre l'art d'acció. En aquest seminari, titulat La performance. La construcció d'un nou llenguatge (1960-1980), que es farà a la sala de graus de la Facultat de Lletres de la UdG i que consta de dues sessions, hi impartiran conferències Alice Lagaay, Blanca de la Torre i Tracey Warr. A més, també està programada una conversa amb l'artista Ester Ferrer, pionera a l'Estat en l'art d'acció. Pel que fa al programa de la mostra, en el marc de la qual es retrà homenatge a la crítica d'art i escriptora Maria Lluïsa Borràs, traspassada recentment, una de les novetats més destacades és la celebració, per primera vegada, d'actuacions al carrer, a la rambla de la Llibertat, a càrrec de les artistes més joves participants en el festival. El Fem combina, aquest any, la participació d'artistes amb una dilatada trajectòria, com ara Concha Jerez (1941), Despina Olbrich-Marianou (1945), Ester Ferrer (1937) i Myriam Bat-Yosef (1931), amb d'altres que tot just són a l'inici de la seva carrera, com ara Alba Blanco (1981), Christine Haase (1981), Holly Slingsby (1983) i Pa'Ma Torrents (1984). Paral·lelament a la celebració de la mostra, es realitzaran tallers adreçats a estudiants i artistes i es faran projeccions d'imatges d'altres festivals.

D'altra banda, l'associació Gresol Art, organitzadora de la mostra, va presentar ahir el seu nou lloc web: www.gresolart.com, amb molta informació sobre el Fem.

k

Dossier i programa del Fem 10, disponible a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.