Joan Boadas dirigeix la secció fotogràfica i audiovisual del Consell Internacional d'Arxius

L'arxiver municipal gironí crearà i dirigirà un grup de treball internacional

Malgrat que la decisió es va prendre a final de maig del 2009, durant la reunió plenària de l'ICA (Consell Internacional d'Arxius) celebrada a Tamanrasset (Algèria), no ha estat fins fa pocs dies –arran de la publicació oficial a través del butlletí que edita el mateix organisme– que s'ha sabut oficialment que Joan Boadas i Raset ha estat nomenat oficialment comissionat de l'ICA per als arxius fotogràfics i audiovisuals. Un nomenament, sens dubte, de cabdal rellevància que no fa res més que ressaltar la tasca d'equip que fa temps es desenvolupa des del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI), òrgan municipal creat el 1997 amb la missió de conèixer, protegir, fomentar, oferir i divulgar el patrimoni fotogràfic i cinematogràfic de Girona.

Un dels primers passos serà la creació d'un grup de treball internacional, que com a principal objectiu immediat, en paraules de Boadas, «haurà de destil·lar les necessitats que sorgeixen per a la preservació dels arxius fotogràfics i audiovisuals». Entre d'altres finalitats, aquest equip conformat per especialistes del ram haurà d'establir línies d'actuació en aquesta mena d'arxius; proveir als arxius d'eines necessàries per poder desenvolupar les seves tasques de descripció, conservació i digitalització, i promoure recursos i mecanismes per a la seva pròpia formació.

Aquest grup de treball estarà dirigit pel mateix Joan Boadas i coordinat per David Iglésias, tècnic superior del CRDI.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.