cultura

Vint-i-un curtmetratges documentals competiran en el Curt.doc 2010

L'aposta de Curt.docés clara: apostar per la qualitat, la diversitat i la creativitat, intentant esdevenir un festival de referència del cinema documental en el format del curtmetratge. I s'ha de dir que la direcció del Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres va pel bon camí. Dels 181 treballs rebuts provinents de 35 països diferents –el triple que en la primera edició–, només 21 curtmetratges de 15 nacionalitats diferents competiran en la secció oficial del Curt.doc 2010, que tindrà lloc els dies 18 i 19 de juny al Teatre Casino la Unió de Vidreres. Els documentals seleccionats, tots apostes creatives i innovadores, aspiraran als premis de millor documental (valorat en 1.500 euros) i finalista (800 euros). Quatre podran aspirar també al premi al millor curtmetratge català, valorat en 800 euros. Entre aquests, hi ha Balthasar, un dels darrers treballs de l'osonenc Joanot Cortés; Con Sandra, de Raül Cuevas, produït per la productora de Les 2 vides d'Andrés Rabadán; Water in boat, del vidrerenc David Gutiérrez, i NYC SYNC, del cineasta experimental Albert Alcoz. Per la seva banda, Polònia és el país que incorpora més representants, fet que demostra la potència de la creació documental en aquest país.

Tallers en escoles, projeccions a l'aire lliure, premis honorífics i un cinefòrum són altres de les activitats paral·leles programades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.