L'Animac madura a Lleida

La mostra internacional d'animació de Lleida registra un 20% més d'assistents. Els germans Stephen i Timothy Quay han estat els convidats de luxe. Els organitzadors es mostren satisfets de les prestacions de la Llotja, la nova seu

Deixar el cèntric Teatre Principal de Lleida per marxar al nou i immens edifici de congressos de la Llotja, al barri de Pardinyes, semblava una aposta arriscada. Però sembla que l'Animac, la mostra de cinema d'animació internacional de Lleida, se n'ha sortit amb bona nota i s'ha convertit, ja en la seva catorzena edició, en una cita madura del panorama cultural català. El certamen, que ha viscut el seu moment àlgid aquest cap de setmana, ha reunit uns 18.000 ciutadans per veure el centenar de curts i llargmetratges d'animació que s'han programat des que dilluns passat va obrir les portes. Això significa un 20% d'increment respecte a l'edició anterior, en què es van comptabilitzar 15.000 visitants.

«El resultat m'ha sobrepassat, el dia que vaig visitar la Llotja em vaig preguntar com ho faríem per omplir-la, però tot ha anat molt bé i crec que hem trobat un gran espai per a l'Animac», va dir ahir la directora de la mostra, Isabel Herguera, en el moment de fer balanç de la catorzena edició.

Aquest any s'han vist més d'un centenar de projeccions, entre llargmetratges, curtmetratges i peces experimentals encabits dins dels tallers de l'Animac. Es tracta d'una mostra no competitiva que dóna prioritat al descobriment de noves tendències internacionals, la troballa de nous talents i la reivindicació de les grans figures del gènere que queden fora dels circuits comercials. En aquest sentit, els convidats especials a aquesta edició han estat els germans Stephen i Timothy Quay. Aquests autors nord-americans es van establir a Londres i des dels Konink Studios han fet una llarga carrera que ha creat escola.

Aquest any Animac ha tingut dues novetats: un projecte d'enllaç mitjançant internet amb les principals acadèmies de creació d'animació del món i que mantindrà en contacte l'Animac amb aquestes escoles durant tot l'any, i l'Animac Mentor, en el qual 5 professionals del sector han fet de mentors a joves creadors que volen passar de la idea a la realització d'un projecte d'animació.

L'alcalde de la ciutat, Àngel Ros, s'ha mostrat encantat de les xifres assolides en aquesta edició i ha remarcat el fet que «l'Animac i l'edifici de la Llotja formen una associació d'èxit». L'Animac forma part de l'aposta de la ciutat per la creació, al futur parc tecnològic del Gardeny, d'un centre de creació d'audiovisual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.