Terrassa reobre la Torre del Palau després d'una restauració interior

L'Ajuntament de Terrassa va inaugurar dissabte les obres de restauració de la Torre del Palau, que han costat 292.998 euros. Els treballs en aquest símbol amb més de vuit segles d'història han consistit en la consolidació estructural d'alguns paraments de l'interior, així com estucs, arrebossats i acabats de paviments. L'objectiu era la conservació d'aquesta torre cilíndrica, a més de destacar els elements artístics, històrics i funcionals.

La Torre del Palau és l'únic element visible que es conserva al seu lloc de l'antic Castell Palau de Terrassa, construït a partir del segle XII pels comtes de Barcelona. La història de la torre es remunta a les primeres cites documentals del segle IX, segons les quals es pot saber que el Terracium Castellum era una torre primitiva de fusta o de tàpia, avui dia desapareguda i que va ser reemplaçada en el segle XII per l'actual.

El projecte de restauració ha inclòs un nou enllumenat que està enfocat al sostre per tal de destacar les voltes de cadascuna de les quatre plantes de la torre. A l'exterior s'ha millorar la il·luminació monumental de la base i del coronament de la torre existent i s'han canviat els elements que estaven en mal estat. A més, s'ha afegit una altra llum a la finestra d'estil gòtic del segon pis.

També s'han posat elements d'interpretació museogràfica amb els quals els visitants veuen l'evolució del monument. Gràcies als rètols poden conèixer detalls històrics com ara els dibuixos dels grafits que hi havia a l'interior de la torre i la ubicació de la porta d'accés original del segle XII. Per facilitar l'accés a la torre s'ha establert un règim de visites concertades i restringides a petits grups que es gestionen des del servei pedagògic del Museu de Terrassa, que inclou la visita introductòria al centre d'interpretació de la vila medieval de Terrassa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.