«Cahiers du Cinema» i «Film Comment» reconeixen Albert Serra

Dues de les revistes més influents del panorama cinematogràfic internacional, la francesa Cahiers du Cinema i l'americana Film Comment, han coincidit a considerar Albert Serra un dels quinze directors més importants en els seus respectius resums sobre la dècada passada.

Segurament no sorprèn tant que Cahiers du Cinema consideri el cineasta banyolí un dels quinze més influents durant aquests últims deu anys, perquè van ser ells, abans que ningú, que se'n van fer ressò després del seu debut internacional a Canes amb Honor de cavalleria, però sí una mica més que una revista en què han participat alguns dels crítics, acadèmics i realitzadors més destacats del món parli de Serra com el 14è millor «nou director» dels últims deu anys, just per davant d'autors de renom com el filipí Brillante Mendoza, els francès Eugène Green o els nord-americans Judd Apatow i Ramin Bahrani.

Pel que fa la revista francesa, destaca la capacitat de l'autor d'El cant dels ocells per haver sabut posar «el comptador a zero» i haver fet reviure sensacions perdudes amb el seu retorn a un primitivisme cinematogràfic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.