Badalona entra al circuit del Saló del Còmic amb una mostra de Jacques Tardi

La sala El Refugi presentarà l'exposició «Vinyetes a les trinxeres» amb pàgines sobre la Primera Guerra Mundial

La 28 edició del Saló del Còmic se celebrarà del 6 al 9 de maig a Fira de Barcelona. El saló també ha preparat una mostra sobre la relació del còmic i la música titulada Els ritmes del còmic. Un dels complements d'aquesta exhibició serà un espai en què se situarà un escenari on hi haurà actuacions en directe.

L'exposició, però, que donarà un aire d'homenatge al saló, serà la dedicada a Manuel Vázquez, el gran creador de les sèries Anacleto, agente secreto, Las hermanas Gilda i La abuelita Paz. Aquesta mostra comptarà amb materials de l'època en què va dibuixar a l'Editorial Bruguera i també de les tires de premsa que va realitzar pel diari El Observador. També hi haurà material relacionat amb el film biogràfic que ha realitzat Oscar Aibar i que està interpretat per Santiago Segura en el paper de Vázquez. Al saló, hi sean presents Andy Diggle, Gene Ha, Gilbert Shelton, Guillaume Trouillard, Jeff Smith, Tanino Liberatore i Lewis Trodheim.

Holanda i Euskadi

J.V

Holanda i Euskadi seran els països convidats al saló. La presència holandesa arrencarà uns dies abans que s'inauguri el saló, el 21 d'abril al Fad amb la inauguració de l'exposició Alternatives de paper, que contrastarà les obres de Joost Swarte, un dels més destacats autors de la moderna línia clara holandesa, amb les de Javier Mariscal. També hi haurà participació holandesa el dia de Sant Jordi, el 23 d'abril, en què a tots els compradors d'un llibre a la Casa del Llibre del passeig de Gràcia rebran de franc un llibre amb els més importants còmics holandesos. Al seu torn, Euskadi muntarà un estand on es promocionarà el treball dels creadors bascos, a més d'organitzar conferències i debats i oferir un espai de biblioteca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.