Centelles al castell de Montjuïc?

Els fills del fotògraf diuen que l'Ajuntament els ofereix l'antiga caserna militar per exposar permanentment l'obra del seu pare. El consistori vol que Centelles no marxi del tot de Barcelona

Els hereus del fotògraf Agustí Centelles van revelar ahir que l'Ajuntament de Barcelona els ha proposat que instal·lin una exposició permanent dedicada al seu pare al castell de Montjuïc. Segons Sergi i Octavi Centelles, el consistori els ha ofert situar a l'antiga caserna militar l'exposició que va impulsar el 2007 a La Virreina. Una exposició que ha viatjat a Madrid i a París, entre altres ciutats, i que a partir del 15 de juny s'exhibirà al centre cultural de Caixa Girona Fontana d'Or.

Si bé és cert que l'Ajuntament està intentant trobar una solució al conflicte que ha generat la polèmica compra de l'arxiu Centelles per part del Ministeri de Cultura –de la conselleria de Cultura, els Centelles no en volen saber res–, no hi ha hagut cap negociació ferma amb el castell de Montjuïc de rerefons. «És una possibilitat, però n'hi podria haver altres. L'únic que volem és que Centelles tingui un espai a Barcelona», ha subratllat el delegat de Cultura, Jordi Martí, que a més ha volgut deixar clar que, més que l'exposició de La Virreina, per a la qual no es va fer servir cap còpia vintage (d'època), el consistori vol negociar amb els hereus de Centelles la cessió d'un tipus de material fotogràfic més valuós.

Als Centelles, el castell de Montjuïc no els agrada. «És encara pitjor que el MNAC. Montjuïc és massa lluny, voldríem una cosa més urbana. Al Macba no li faríem escarafalls», diu Sergi Centelles. Que l'interès, segons han entès ells, sigui per l'exposició de La Virreina és sorprenent. «Quan es va tancar l'exposició, l'Ajuntament va dir que la destruiria perquè no tenia un espai per guardar-la», expliquen.

Els dos fills del fotògraf van parlar ahir del controvertit cas Centelles en una classe de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra, convidats pel professor Daniel Arasa. Als futurs periodistes els van inquietar els mateixos interrogants que, des de fa mesos, inquieten els periodistes en actiu, per no dir la societat catalana en general. Una de les preguntes reveladores que els alumnes van fer als Centelles va ser si creien que el seu pare estaria orgullós de veure les seves fotografies a l'arxiu de Salamanca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.