Exhibidors i distribuïdors europeus carreguen contra la llei del cinema

El Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya i Fedicine han rebut el suport de grups d'exhibidors i distribuïdors europeus en la seva lluita contra la llei del cinema de Catalunya. La Unió Internacional del Cinema (UNIC) i la Federació Internacional d'Associacions de Distribuïdors de films (FIAD) van fer públic ahir un comunicat en què insten el govern català a reconsiderar el projecte de llei –que està en tramitació parlamentària– i a assumir la solució de la xarxa de cinemes que ha proposat una part d'aquest sector.

Aquestes dues entitats es mostren contràries a les quotes lingüístiques. Segons el president d'UNIC, l'holandès Ad Weststrate, «es tracta d'una opció proteccionista en desacord amb la tendència europea que, per potenciar la presència de diversitat lingüística de cada país, aposta per la progressiva digitalització de les sales». Els col·lectius consideren «molt delicat que s'imposin percentatges del 50% sense tenir-ne en compte les conseqüències». En la línia del Gremi d'Empresaris, auguren el tancament de cinemes per culpa de la normativa. «L'experiència que tenim és que fins ara les polítiques lingüístiques en els diferents països han estat sempre consensuades entre els governs respectius i el sector», ha dit Victor Hadida, president de la FIAD.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.