Kathryn Bigelow fa història

La realitzadora d'«En tierra hostil» és la primera dona que guanya un Oscar a la millor pel·lícula i a la millor direcció

Tal com va sentenciar Steve Martin poc després que Tom Hanks entregués l'Oscar a la millor pel·lícula per En tierra hostil, Avatar pertany al passat. El film de James Cameron va ser el gran derrotat en la nit dels Oscar i es va haver de conformar amb tres premis menors. Perquè, com si es tractés d'una pel·lícula amb final feliç, a priori la més dèbil, En tierra hostil va guanyar la partida a la principal favorita. I la seva directora, Kathryn Bigelow, va fer història en convertir-se en la primera dona que guanya un Oscar, tant per la millor direcció com per la millor pel·lícula. Bigelow va dedicar la seva victòria «a tots els homes amb uniforme del món».

Menys sorpreses va oferir la nit quant a l'apartat interpretatiu. Jeff Bridges, en el seu cinquè intent, es va endur finalment l'Oscar pel seu paper a Corazón rebelde; mentre que Sandra Bullock, que unes hores abans havia anat a recollir el premi Razzie a la pitjor actriu de l'any –cosa que l'honra–, va viure el seu moment somiat quan li van atorgar la preuada estatueta pel seu treball a The blind sight. Com també estava previst, els Oscar pels actors secundaris van a anar a parar a mans de l'austríac Christopher Waltz (Malditos bastardos) i Mo'Nique (Precious).Una altra producció que va trencar més d'un pronòstic va ser la pel·lícula argentina El secreto de sus ojos, que es va emportar l'Oscar al millor film de parla no anglesa, categoria en la qual l'alemanya La cinta blanca partia com a favorita. Pel que fa a la gala, presentada per Steve Martin i Alec Baldwin, no va convèncer, i es va fer llarga i tediosa en alguns moments. Sort en van tenir, els espectadors, de l'humor Ben Stiller, que camuflat de Na'vi ell sí que va fer riure una audiència que va haver d'aguantar més de tres hores i mitja de cerimònia.

k

Més informació, a www.elpunt.cat

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.