Restauraran la façana de Sant Vicenç de Besalú

L'Obra Social de Caixa Catalunya hi col·laborarà

L'Ajuntament encarregarà els treballs a Olivier Mayère, el mateix especialista que fa uns mesos va restaurar la façana de l'església del monestir de Sant Pere, també a Besalú. A grans trets, el projecte preveu netejar les superfícies degradades pels efectes de l'aigua i els canvis de temperatura, així com intervenir en les restes de pintura que encara es conserven al timpà de la porta principal. Aquestes pintures són precisament un dels elements més característics del vessant extern del temple, juntament amb les quatre columnes i els capitells que hi ha a la porta i un finestral situat a la part més elevada del mur (a la foto), d'estil gòtic, amb tres columnes a la part central.

Se sap que en la segona meitat del segle X aquest temple ja existia. El seu aspecte actual, però, es deu majoritàriament a les reformes que s'hi van fer al segle XIII. Tot i que no és tan coneguda com Sant Pere, aquesta església ha tingut un paper molt destacat en la història de la vila, atès que la parròquia de Sant Vicenç va ser-ne durant segles el motor espiritual i social. A l'interior es guarda la Veracreu, una relíquia medieval adquirida per la família Cambó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.