Ocine les Gavarres estrena divendres la primera sala de la demarcació dedicada a les versions originals

És la batejada amb el nom de 8 i Mig i arrencarà amb el film «Garbo»

A les deu de la nit d'aquest divendres s'inaugurarà la que serà la primera sala d'un cinema comercial de la demarcació de Tarragona que es dedica exclusivament «a la versió original, al cinema alternatiu i al cinema d'autor, en totes les projeccions i tots els dies de la setmana», segons els responsables d'Ocine Les Gavarres. La sala, que s'ha batejat amb el nom de 8 i Mig, s'estrenarà amb la projecció de la pel·lícula Garbo, i comptarà amb la presència del seu director, Edmon Roch. Premiat en els Goya i els Gaudí 2009, es tracta d'un documental en clau de comèdia que explica la història d'un català que durant la Segona Guerra Mundial va ser un agent doble dels serveis secrets anglesos i alemanys, i va fer creure als nazis que el desembarcament de Normandia era només una estratègia d'engany.

La inauguració de la sala «és un esdeveniment molt especial, fruit de la il·lusió de moltes persones que són darrere del projecte, com la mateixa direcció dels Ocine, l'associació Ariadna i particulars apassionats pel cinema i sobrats de coneixements cinèfils, com Esther Ferré i Marcel Banús, entre d'altres, que col·laboren plegats a fi que aquest mitjà d'exhibició tingui la solvència i l'atractiu necessaris perquè els aficionats del cinema en puguin gaudir», apunten els responsables del cinema.

Se li ha donat el nom de 8 i Mig per tres motius. Perquè aquesta programació representa «una mica més, un anar més enllà». Perquè al·ludeix a un dels grans noms de la història del cinema, Federico Fellini, «i a una pel·lícula que va marcar una època per al cinema modern, com Ciutadà Kane la va marcar per al cinema clàssic». I, finalment, perquè neix a la sala número 8 dels Ocine Les Gavarres.

Cartellera inaugural

Després de Garbo, que estarà en cartellera fins al 17 de març, la programació del primer mes serà: del 18 al 25 de març, Moon, un film de Duncan Jones protagonitzat per Sam Rockwell, que tracta sobre un miner que treballa a la Lluna i que té estranyes visions. Va ser guardonada com la millor pel·lícula a Sitges 2009, i s'alinea amb les millors ficcions filosòfiques de ciència ficció. La tercera pel·lícula del mes, del 26 de març a l'1 d'abril, serà In the Loop, una comèdia anglesa d'Armando Iannucci, hereu de la gran tradició humorística britànica, que explica una hipotètica declaració de guerra entre Anglaterra i els Estats Units.

Cada mes es proposarà una programació pròpia, que es difondrà mitjançant un tríptic amb les fitxes tècniques. També s'intentarà incloure en la programació de la sala 8 i Mig activitats paral·leles, com ara conferències o presentacions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.