Mor el pintor i escultor valencià Salvador Soria

L'artista valencià Salvador Soria Zapater, tot un referent de l'art abstracte contemporani, ha mort aquesta matinada als 95 anys al seu domicili de Benissa.

Soria va rebre l'any passat el VIII Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat Valenciana coincidint amb la inauguració de la retrospectiva que li va dedicar l'IVAM, Salvador Soria. De les integracions a l'emotivitat de la raó, en reconeixement a la seua rellevant trajectòria artística i per la seua integració en els grups d'investigació i creació artística, en especial el Grup Parpalló.

El pintor i escultor, que va estudiar en l'Escola d'Arts i Oficis, va completar la seua formació a París, després d'haver lluitat en la Guerra Civil amb el bàndol republicà, arribant a ser capità de l'exèrcit de la República. Va retornar en 1953. S'havia iniciat en l'art figuratiu i a partir de 1958 va passar a l'abstracció, amb la utilització d'elements metàl·lics i la incorporació de la fusta.

Abans, en 1956, havia cofundat el Grup Parpalló, un dels col·lectius de major rellevància en la dècada de 1950, que pretenia superar el retard artístic provocat per la Guerra Civil, i integrar els corrents d'avantguarda del moment en el panorama nacional i internacional.

El seu soterrar tindrà lloc el proper diumenge a Benissa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.