Juan Tamariz presenta avui el llibre d'història de la màgia editat pel museu

Mags i màgia a Catalunya. Una visió històrica és el títol del volum que edita el Museu de Badalona i que aquest vespre a dos quarts de nou presenta el conegut mag Juan Tamariz al museu. El llibre, que apareix en el marc del Festival Internacional de Màgia, Memorial Li-Chang, ha estat escrit per Alain Montilla, un expert en història de la màgia i també il·lusionista, conegut professionalment com Alain Denis. L'autor fa un repàs de la història de la màgia des de l'antiguitat fins al moment actual i se centra en l'evolució d'aquest art escènic a Catalunya, on comença a guanyar importància a partir del segle XIX. Montilla fa també un repàs dels mags catalans més coneguts i presenta material gràfic inèdit.

La tasca com a responsable de la biblioteca de la Societat Espanyola d'Il·lusionisme i la dedicació a recopilar material relacionat amb el tema han servit a l'autor per entrar en contacte amb col·leccionistes de diferents punts del món. Aquest fet li ha permès descobrir la trajectòria dels primers mags catalans, entre els quals destaquen personatges com ara Fructuós Canonge, enllustrador de la plaça Reial que es convertiria en un dels mags més importants de la història de l'il·lusionisme a Catalunya. Al llibre també hi apareixen noms com Li-Chang, el mag badaloní considerat un dels grans il·lusionistes del segle XX, i altres de més recents com Enric Magoo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.