cultura

L'artista indi Anish Kapoor aporta la imatge gràfica del festival

Actualment exposa la seva obra al Museu Guggenheim de Bilbao

Anish Kapoor està considerat un dels artistes més influents de l'art contemporani actual, amb una repercussió semblant a la del nord-americà Bill Viola, que l'any passat va ser l'autor de la imatge gràfica del festival gironí.

El cartell de l'11è Festival de Músiques Religioses i del Món mostra una perspectiva interior de la seva obra Marsyas: de fet, la instal·lació representa la pell del derrotat Màrsies, després d'haver estat escorxat per Apol·lo, en una disposició que recorda una trompa. Aquest duel sagnant entre els dos mitològics i virtuosos instrumentistes va ser relatat per Ovidi en les seves Metamorfosis.

Amics del festival.

«Fes-te amic del festival. És gratuït.» Aquesta invitació anima a accedir al web del festival i omplir un formulari, per gaudir de diversos avantatges: descomptes en la compra d'entrades, informació directa, promocions especials, i la possibilitat de participar com a voluntari del festival i estar més a prop dels artistes. L'any passat va haver-hi 350 amics registrats, dels quals 20 van ser voluntaris.

Venda d'entrades.

Avui es posen a la venda les entrades anticipades, a Servicaixa, El Corte Inglés i Hipercor, i les taquilles de l'Auditori i el Teatre Municipal de Girona.

Valors i convivència

«Volem que aquest sigui un festival dels valors, amb la participació de les entitats de la ciutat, i que estigui connectat amb el que està passant en el dia a dia mundial», va dir ahir el regidor Ignasi Thió. També es va subratllar el missatge conciliador entre cultures i religions, davant d'una realitat social marcada per la diversitat creixent i per conflictes com el que va tenir lloc recentment a Salt. El festival proposa iniciatives com ara una conversa amb Salif Keita sobre la realitat social i cultural africana, el 9 de juliol al Museu d'Història de la Ciutat, amb Pau Lanao i Carme Vinyoles com a moderadors, i el concert gratuït del cor Àkan, format per nouvinguts, el 27 de juny a l'església de Sant Feliu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.