Les pintures de la Casa Santonja de l'Olleria es rehabilitaran enguany

Les pintures murals de la sala noble i l'escala de la Casa Santonja seran rehabilitades durant els pròxims mesos, seguint les directrius del projecte redactat per l'Institut Valencià de Restauració. La intervenció compta amb el suport econòmic del Pla per a l'Ocupació i la Sostenibilitat del govern central, i té un pressupost de gairebé 180.000 euros.

Segons ha avançat la regidoria de Patrimoni, impulsora del projecte, la intervenció permetrà frenar la degradació de les pintures, molt afectades per les filtracions d'aigua generades pel deficient estat de la coberta, segons ha assenyalat Aurora Rubio, tècnica autora del projecte de recuperació dels murals.

La teulada de la Casa Santonja no va ser plenament restaurat fins a l'entrada de l'actual equip de govern. i és per això que la regidora de Patrimoni, Águeda Micó, ha comentat que segons el projecte previst, s'actuarà tant en les pintures murals i sobre fusta que hi ha en la sala noble de l'edifici, com al mural de l'escala, el qual a més presenta problemes estructurals.

Els treballs integraran el restabliment dels volums originals de la paret, la consolidació de l'estructura i de la pintura, la neteja de la superfície pictòrica, la reposició cromàtica i la protecció final.

Julià Engo, alcalde de l'Olleria, ha assenyalat que des de l'ajuntament s'està realitzant un esforç continuat per protegir i recuperar el patrimoni local. Va afirmar que se seguiran cercant fons, a través de subvencions i ajudes, per a prosseguir amb la recuperació del centre històric de la ciutat i dels edificis públics singulars que ho integren.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.