Surt a la venda el llibre de les primeres jornades sobre «Vilaniu», de Narcís Oller

Les pròximes sessions estaran dedicades a «La papallona»

La Societat Narcís Oller va organitzar aquestes primeres jornades, que van consistir en una sèrie de sessions dedicades a estudiar l'escriptor vallenc, el novembre del 2008. En el llibre es pot trobar el contingut de les conferències amb la voluntat de fer perdurar i d'incrementar la bibliografia sobre Narcís Oller (Valls, 1846 - Barcelona, 1930)

Narcís Oller i Vilaniu és el resultat de la participació de diversos experts en literatura i especialment en l'obra d'Oller en aquestes jornades, amb els textos de les intervencions de Jordi Ginebra, de la Universitat Rovira i Virgili, sobre la llengua d'Oller; de l'escriptora Margarida Aritzeta sobre la novel·la Vilaniu i la ciutat de Valls; de Ricard Torrents, de la càtedra Verdaguer sobre estudis literaris, sobre Narcís Oller i Jacint Verdaguer; de Jordi Tiñena sobre els models narratius de Vilaniu; d'una taula rodona sobre la llengua del narrador, i de la presentació dels dossiers per a batxillerat del Centre de Recursos Pedagògics de l'Alt Camp. Molts vallencs van col·laborar en les jornades, també en el club de lectura, la ruta literària i la presentació de la novel·la.

Pròximes jornades

L'escriptor Magí Sunyer, president de la Societat Narcís Oller que va organitzar les jornades sobre Vilaniu, veu l'obra com a punt de partida, també, per a poder dur a terme un estudi global de tota la seva producció literària. Sunyer avança que «les properes jornades, que s'han de celebrar cada dos anys, tractaran sobre la novel·la La papallona, la darrera que s'ha publicat.»

L'escriptor alerta sobre «la manca d'estudi, en general, de la literatura del segle XIX», i tot i que, segons Magí Sunyer, ja s'ha avançat en el coneixement de l'obra d'Oller, encara hi ha molts aspectes per tractar i aprofundir: «Caldrien estudis més variats sobre cadascun dels seus llibres, i també sobre el punt de vista amb què estan escrits.»

EL LLIBRE

Títol
«Narcís Oller i Vilaniu»
Autor
Diversos
Col·lecció
Antines
Pàgines
80
Enquadernació
Rústica
Preu
11 euros
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.