La setzena Mostra de Cinema Llatinoamericà de Lleida estarà dedicada aquest any a Mèxic

S'exhibiran més de cent produccions entre el 9 i el 16 d'abril

A més dels premis als millors actors i pel·lícules o documentals, en aquesta edició s'atorgaran premis com ara el premi Àngel Fernandez-Santos a Conxita Casanovas, el premi d'honor a Icíar Bollaín i a Ernesto Alterio, i el premi reconeixement a l'actor Juan Diego. L'actor Willy Toledo donarà el premi a Ernesto Alterio. La presència de productors i distribuïdors de Wanda Films, M-Appeal, Alta Films o Urban Films pretén fer de la mostra un espai de contacte entre professionals del sector i que en molts casos promocionen les pel·lícules estrenant-les a la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya que se celebra a Lleida.

La mostra tindrà aquest any més estrenes que mai amb deu òperes primes, set llargmetratges d'estrena, vuit documentals, cinc estrenes de cinema europeu i a la gala d'inauguració es projectarà la pel·lícula mexicana d'estrena El estudiante. Dins de les pel·lícules que formen part de la retrospectiva sobre la revolució de Mèxic hi ha deu pel·lícules que mai s'han vist a Espanya i algunes han estat restaurades, segons explica Ferrer.

Aquest any hi haurà la presència de personatges destacats com ara el guionista de Ken Loach, Paul Laverty, el cantant Luis Eduardo Aute o la mostra fotogràfica de Gabriel Figueroa o el director argentí Juan Carlos Deanzo, director de Eva Perón o el director Ramon Térmens que vindrà a Lleida per començar a preparar el que serà la seva tercera pel·lícula ambientada en aquesta ciutat.

La Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, comptarà aquest any amb el nou equipament de Lleida, la Llotja i un pressupost de prop de mig milió d'euros, tot i que bona part del cost prové de voluntaris i entitats convidades. Les projeccions tindran lloc a diferents espais de la ciutat de Lleida com ara la Llotja, el Caixaforum, l'espai Funàtic o el teatre de l'Escorxador entre els dies 9 i 16 d'abril.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.