Eric Koller i Alba Sarraute són al cartell del Festival Còmic de Figueres

El pallasso holandès impartirà un curs

El patètic sainet que ha ofert en els darrers temps la classe política dirigent de Figueres, en un context de crisi econòmica, i la manca de compromís del consistori amb una iniciativa que enriqueix l'àmbit de les arts escèniques de la ciutat, i mira de trobar també una projecció nacional i internacional, han tornat a posar en perill, una vegada més –ja va succeir l'any passat–, el jove però estimulant Festival Còmic. Els seus promotors no es queixaran, no han volgut fer-ho, però han hagut de fer equilibris per completar un cartell menys ambiciós i internacional del que tenien previst, i han recorregut a gent de casa, artistes també solvents, com ara la pallassa maresmenca Alba Sarraute, el pallasso olotí Toti Toronell, els acròbates i malabaristes Los Gingers, o els Comediants. El més important era mantenir la continuïtat en espera que, potser, arribi un conveni plurianual que permeti treballar amb una certa perspectiva de futur, totalment ineludible en empreses d'aquesta mena. És això, o la desaparició.

Pel que fa al cartell del festival, l'artista destacat és l'holandès Eric Koller, un clown amb un domini del cos més que considerable i un punt força irreverent, gamberro, que el situa en l'òrbita dels Umbilical Brothers (van venir a Figueres l'any passat) o fins i tot Patrice Thibaud, salvant les distàncies, en tots dos casos. Koller, que impartirà un curs de formació, oferirà, a petició dels organitzadors del festival, un espectacle amb el millor dels dos muntatges que ha fet fins ara. La pallassa Alba Sarraute farà acte de presència en el festival amb Mirant a Yukali, un espectacle molt ben acollit per la crítica i el públic, amb un humor intel·ligent, reivindicatiu i molt fresc. Els experimentats Los Gingers, amb Perles i plomes, un excel·lent espectacle de carrer; els Comediants, amb un efectiu Numeràlia, per a un públic familiar; el garrotxí Toti Toronell, que fa la preestrena de Naïf, així com les companyies Laitrum i Reial, completen un programa en què hi ha una vetllada protagonitzada per dos monologuistes peculiars, Godoy i Chiquito de la Calzada. Com diu un dels promotors del festival, ells són els únics del país que poden programar Chiquito sense que els llancin pel damunt la cavalleria. La idea és satisfer l'ampli ventall de tipus d'espectadors del festival.

PROGRAMACIÓ

6 de maig
Naïf (Toti Toronell) El Jardí, 21.30 h
7 de maig
Capses (Laitrum) Plaça de Josep Pla, 18 h
Directe... / Verás... El Jardí (Chiquito / Godoy), 21.30 h
8 de maig
Numeràlia (Comediants), El Jardí, 12 h
Bunny me (Reial Companyia) Botiga Fajol, 16 h
The best of Eric Koller (Eric Koller) El Jardí, 21.30 h
9 de maig
Perles i plomes (Los Gingers) Plaça de Josep Pla, 12 h
Mirant a Yukali (Alba Sarraute) El Jardí, 19 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.