el reportatge

El Garraf més cultural

La proximitat de Sant Jordi fa posar en marxa recitals i concerts a Sant Pere de Ribes, Cubelles i Canyelles

exposicions a cubelles. La Setmana Cultural de Cubelles inclou dues exposicions al Centre Social: fins al 24 d'abril, una mostra de Shozo Somekawa (a la fotografia), i del 25 d'abril al 3 de maig es podran veure els quadres del concurs de pintura ràpida organitzat el mateix dia 25.

Tallers, recitals de poesia, i representacions teatrals formen part de l'àmplia programació cultural que el Garraf obre aquesta setmana. Entorn de la festivitat de Sant Jordi, Sant Pere de Ribes, Cubelles i Canyelles posen en marxa propostes variades per a petits i grans organitzades tant pels ajuntaments com per les entitats.

Un recital de poesia en homenatge a Miguel Hernández demà dijous, a les set de la tarda, a la biblioteca Josep Pla de les Roquetes, obre les activitats culturals de Sant Pere de Ribes. Cinc sentits per al vi és el nom d'un altre recital, en aquest cas poeticomusical, que inaugurarà l'exposició de pintura dedicada a la vinya amb obres de Carme Benet i Carme Marrigat divendres, a les set de la tarda. També divendres, a les vuit del vespre, la Casa de Andalucía obrirà les portes de les casetes de la Fira d'Abril, en què actuarà un cor i un quadre de ball, al centre cívic L'Espai. Els actes continuaran dissabte, a dos quarts d'una de la nit, amb el cicle de concerts Les dotze tocades a la sala d'actes del GER, i diumenge, amb dues propostes: la celebració de Sant Jordi amb llibres, la revista Matalaranya, tallers i jocs a la plaça Marcer, a les onze del matí, i una representació teatral de l'obra Almenys no és Nadal a la sala Bell Lloc del Centre Parroquial, a les set de la tarda.

Cubelles estrenarà la 36a edició de la seva Setmana Cultural amb un espectacle per als més petits, divendres. La companyia El Somni del Drac actuarà per als alumnes de primer i segon de primària al Cinema Mediterrani, en horari escolar. Dilluns serà el torn de l'alumnat de P3, P4 i P5, que assistiran al muntatge de titelles La llegenda de sant Jordi. Altres propostes de la setmana són la presentació i la lectura del conte infantil Qui diu la veritat, el cavaller o el drac?, de l'editorial El Cep i la Nansa, dijous 22 d'abril a les sis de la tarda al Centre Social, i el lliurament de premis del concurs de contes i narració breu Víctor Alari, divendres 23 d'abril, a les set de la tarda, al Cinema Mediterrani. Un dels actes destacats serà la jornada de portes obertes de l'exposició permanent del pallasso Charlie Rivel, diumenge 25 d'abril. El mateix dia s'han programat tallers de circ a les onze del matí, a la plaça del Castell i al pati de ponent del castell, i una exhibició de circ a càrrec de l'Escola de circ Rogelio Rivel, a la una de la tarda. També dins la Setmana Cultural, i fins al 24 d'abril, es pot visitar al Centre Social de Cubelles l'exposició de pintures de Shozo Somekawa.

Canyelles ha donat un especial protagonisme a les representacions teatrals amateur en els pròxims dies. El muntatge Cabaret es podrà veure dissabte, a les deu de la nit al Teatre de Canyelles, al preu de cinc euros, i l'obra Mi mujer es el fontanero, una comèdia per a tots el públics, s'ha programat per al 25 d'abril. El mateix dia, a partir de les deu del matí a la plaça de Francesc Macià, tindrà lloc una mostra de les entitats del municipi amb balls populars, foc i batucada,

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.