24 anys d'«Una nit a Casa Blanca»

L'any que ve es compliran 25 anys de l'estrena d'Una nit a Casa Blanca, una ambiciosa road movie que, protagonitzada per Carles Pongiluppi i Emma Vilarasau, partia de la Costa Brava i tenia com a punt final el delta de l'Ebre. Malgrat que va tenir una discreta carrera comercial –com moltes altres produccions catalanes de l'època– són molts els que encara recorden aquella pel·lícula, sigui perquè aleshores va aixecar molta expectació o pel rebombori d'un rodatge que va trepitjar moltes localitzacions arreu del país. Segurament per la mateixa expectació, i com reconeix el mateix director Antoni Martí per «un excés d'il·lusió que ens va sobrepassar a tots, tenint en compte el context de la indústria i la complexitat d'un rodatge d'aquella magnitud» aquell film va ser fallit.

Aprofitant que la presentació itinerant del llibre Costa Brava, plató de cinema, escrit per Lluís Molinas i reeditat per Ulyssus, arriba a Girona, i en cada parada sol acompanyar la vetllada amb la projecció d'una pel·lícula que surt a les seves pàgines, avui els qui ho vulguin podran tornar a veure (o descobrir) aquell film que va comptar amb un equip tècnic i artístic majoritàriament format per gent de les comarques gironines. L'acte tindrà lloc al Museu de Girona (20h, entrada lliure), i la projecció es farà com a complement de la presentació del llibre. El mestre de cerimònies serà Guillem Terribas, en un acte en què intervindran Lluís Molinas, autor de Costa Brava, plató de cinema; Antoni Martí i el professor de cinema de la UdG Àngel Quintana, director i guionista del film, respectivament.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.