La Diputació dóna 120.000 euros per rehabilitar l'Hangar dels Russos

La Diputació de Tarragona atorgarà un ajut de 120.000 euros al Reial Aeroclub de Reus per preservar i convertir en un petit museu l'Hangar dels Russos, la històrica instal·lació construïda a Reus l'any 1937, en plena Guerra Civil espanyola. La inauguració de la nau s'ha previst per al 8 de maig.

L'aeroclub instal·larà a l'hangar un museu que tindrà quatre avions històrics i una maqueta a escala real d'un xato (nom popular dels avions Polikarpov 1-15, que es fabricaven a Reus durant la guerra), fotografies i documents. També s'utilitzarà per guardar-hi avionetes i dos helicòpters de salvament. El president de la Diputació, Josep Poblet, i el president de l'entitat, Enric Morralla, van signar ahir el conveni que regula la concessió dels 60.000 euros corresponents a la primera fase del projecte. La rehabilitació de l'espai, que ha comportat el desmuntatge de l'hangar en terrenys de l'aeroport per tornar-lo a muntar en un solar de l'aeroclub, té una inversió de 600.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.