L'escriptora Carme Riera participarà avui en la jornada Visor del Vendrell

Carme Riera, Lolita Bosch, Isabel Núñez i Berta Marsé són les escriptores convidades a la nova edició de la jornada literària Visor, que des de fa sis anys s'organitza al Vendrell per celebrar la diada de Sant Jordi. Visor, que tindrà lloc avui, és la continuació d'un projecte que la regidoria de Cultura del Vendrell i la promotora cultural Bracket Cultura van començar fa sis anys, amb l'objectiu de difondre la literatura i els seus gèneres. Enguany, el Visor està dedicat a la literatura feta per dones: «En el món de les lletres hi ha un debat interminable pel que fa a la literatura femenina, l'eterna reflexió sobre la manera com se'n pot parlar en qualitat d'un subgènere amb entitat pròpia. En tot cas, el debat és extens i carregat de matisos, i si alguna cosa sembla concloent és que els cànons literaris afavoreixen l'escriptura feta per homes», apunten els organitzadors.

Per això, amb el títol Dones DO (Dones Denominació d'Origen), la jornada d'enguany donarà veu a autores que, des de punts de vista singulars, explicaran les ses motivacions creatives i la seva visió del món literari.

La jornada començarà a les dotze del matí a l'Auditori Pau Casals, amb un acte inaugural a càrrec de l'alcalde del Vendrell, Benet Jané, i del responsable de Bracket Cultura, José Luis Espina. Després hi haurà les xerrades: Berta Marsé pronunciarà la conferència Escriure un conte, i Lolita Bosch parlarà sobre L'escriptura íntima. Els actes es reprendran a les cinc de la tarda amb la conferència d'Isabel Núñez, Escriure a cegues. Misteris de la ficció; Carme Riera es preguntarà Per què escriure si el normal és llegir, i Marta del Riego parlarà sobre La ironia d'escriure. Humor i crueltat en algunes escriptores. L'entrada a la jornada és gratuïta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.