Cadaqués serà el plató de rodatge d'una producció nord-americana

Obres de l'artista saltenc Joan Mateu sortiran al decorat de «Second coming»

La fotogènia de Cadaqués i el seu llegat dalinià tornen a ser un pol d'atracció, en aquest cas d'una producció cinematogràfica nord-americana que té l'experimentada Laura Brickford –responsable de títols com ara Che, Duplicity i Traffic– com a principal productora, i Morena Films (Celda 211) com a productors associats a l'Estat. Titulada provisionalment Second coming, s'ha fet sota la direcció i el guió del debutant Nenad Cicin-Sain (jove cineasta nord-americà d'origen croat que fa anys que treballa en el camp audiovisual) i amb un repartiment de primera encapçalat per Mark Ruffalo (Shutter island, Zodiac) i Marion Cotillard (Nine, Enemigos públicos), i amb Anjelica Huston i Thandie Newton com a secundaris destacats. El desembarcament de l'equip de rodatge hollywoodià tindrà lloc a mitjan mes de maig –els efectes del volcà n'han endarrerit a última hora l'aterratge–, i després d'uns dies de rodar a Barcelona està previst que es desplacin a Cadaqués per filmar bona part del metratge i, sobretot, el seu desenllaç. Pel que fa a l'argument –part del qual el va escriure Cicin-Sain durant una estada anterior a Girona–, se centra en John Zener (Ruffalo), un home que es balanceja entre la raó i les al·lucinacions, que s'embarca en un viatge de Nova York a Espanya, passant per França, per alliberar-se de tot allò que hagi simbolitzat la seva vida precedent. Segons el director, l'ombra allargada de la La dolce vita de Fellini hi és present.

L'art com a teló de fons

I com era d'esperar, amb Cadaqués de protagonista, l'obra daliniana –així com la de Van Gogh a la part ambientada a la Provença– té cabuda simbòlica i presencial en la història. I no només això, sinó que quadres de l'artista saltenc Joan Mateu tindran el seu relleu en el decorat del film. Fins i tot, en cas que el temps li ho permeti, l'artista estaria disposat a realitzar una obra específica en què apareixerien reproduïts els dos protagonistes principals.

La presència de l'actriu francesa Marion Cotillard –també en funcions de productora executiva– i la influència dels germans Weinstein –els distribuïdors nord-americans– podria facilitar que la pel·lícula es presenti al Festival de Canes 2011.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.