Claret Serrahima i Esteve Bonell, premis nacionals de disseny i d'arquitectura

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) ha decidit atorgar el premi nacional de cultura en l'àmbit del disseny a Claret Serrahima (Barcelona, 1950), «pel disseny i desenvolupament de la imatge gràfica de l'Arts Santa Mònica, que culmina una trajectòria brillant en el camp del grafisme i de la comunicació. Per la seva implicació a l'hora de dirigir plataformes culturals com la Fundació Gràfica, el FAD, o el Cercle Artístic de Sant Lluc recentment renovat. El seu treball, sempre arriscat i provocador, endinsa la professió cap a nous territoris entre l'art, el disseny, la cultura i el pensament».

El Conca també ha optat per concedir el premi nacional de cultura en l'àmbit de l'arquitectura i l'espai públic a Esteve Bonell (Banyoles, 1942), «pel seu estimulant compromís amb la cultura arquitectònica durant dècades, tant des del seu despatx professional com des del mestratge en l'àmbit acadèmic. El 2009 ha estat un any especial per a Bonell com a cocomissari de l'exposició Architecture Catalane a París, coautor de projectes com el complex d'habitatges i la plaça de Tillburg (Holanda) i la recent ampliació de l'hospital de Sant Pau de Barcelona. També ha guanyat concursos importants, com el de l'ampliació del Parlament de Lausana; tots aquests són exemples clars d'una arquitectura solidària amb la ciutat, que dóna tanta importància a allò construït com al buit comunitari que el fa present».

Els Premis Nacionals de Cultura, el màxim reconeixement institucional a la cultura i la creació a Catalunya, es lliuraran el pròxim 3 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.