Passió taurina a Can Framis

L'empresari i col·leccionista Antoni Vila Casas ha presumit sempre de la seva passió pels toros i les corridas, que ha defensat com una tradició autèntica en la història de Catalunya, i a recer de la seva sensibilitat per l'art, ha anat atresorant un fons d'obres d'aquesta temàtica (mig centenar de peces). Ahir, el dia que es va complir un any de la inauguració del museu de pintura catalana contemporània de Can Framis, al 22@, i en el context encès del debat actual entorn de la pervivència de les curses de braus a Catalunya, Vila Casas va convidar els seus amics –una vuitantena de persones– a una festa exclusiva per presentar una nova sala on exhibeix una selecció d'obres de la seva col·lecció taurina. La festa d'ahir va ser privada –entre d'altres, hi havia Luis Corrales Grande, coordinador de la Plataforma de Promoció i Difusió de la Festa–, però la sala la podrà visitar tothom que ho vulgui de dimarts a divendres, entre les onze i les sis.

La nova exposició Tauromàquies, de la qual el crític d'art Daniel Giralt-Miracle ha fet d'assessor artístic, es podrà visitar durant els pròxims sis mesos i reuneix 30 obres, entre pintures, escultures i dibuixos, totes del fons Vila Casas. Destaquen peces d'Agustí Puig, responsable del cartell de presentació de la mostra, Guerrero Medina –que va crear una sèrie per encàrrec del mateix col·leccionista sobre el torero José Tomás–, Manel Àlvarez, Miguel Macaya, Pedro Moreno i Pascual Casaubon, entre altres artistes. D'aquí a sis mesos, a la sala de Can Framis consagrada a la tauromàquia hi haurà una segona exposició, de mig any més de durada, amb noves obres dels fons dels artistes fascinats per la temàtica i de col·leccionistes particulars que, com Vila Casas, es desviuen per aquest món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.