Santes Creus és l'escenari del rodatge de la pel·lícula «El monje»

El monestir de Santes Creus és l'escenari del rodatge de la pel·lícula El monje, protagonitzada per Vincent Cassel i amb la participació de Sergi López, Géraldine Chaplin i Jordi Dauder, entre altres intèrprets. El director francoalemany Dominik Moll dirigeix el film, que està basat en la novel·la homònima de Matthew Lewis.

Un equip de cent persones, entre personal tècnic i artístic, filma des del 19 d'abril a Santes Creus, que és la principal localització d'aquesta coproducció francoespanyola, que té un pressupost d'11 milions d'euros. També es rodarà a Girona, Tudela i al sud de l'Estat francès. Ahir es va presentar el film, tot i que no es va permetre l'entrada de càmeres al rodatge. La pel·lícula narra l'ascens i la caiguda d'un monjo caputxí que va ser acusat per la Inquisició de pactar amb el diable. El guió de la pel·lícula és una adaptació de la novel·la El monje, publicada el 1796 i considerada el primer best-seller de la història. El director va reconèixer que el llibre l'havia captivat perquè és «molt visual i era un bon material per fer-ne una pel·lícula». Dominik Moll no coneixia el monestir de Santes Creus però el seu equip va fer una selecció de temples a tot l'Estat espanyol i va considerar que Santes Creus era el més idoni per al film. El monje serà el quart llargmetratge de Moll, després d'Intimité (1994), Harry, un amigo que os quiere (2000) i Lemming (2005). Jordi Dauder hi interpreta el paper del germà Miquel, i Sergi López, el de diable, paper, segons va bromejar ahir, que ha fet sovint a Els Pastorets de Vilanova. Geraldine Chaplin encarna el paper d'una abadessa «dolenta i vanitosa».

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.